"Να μην καταλήξουν στις χωματερές τα νωπά προϊόντα, αλλά στα τραπέζια των φτωχών"

«Αυτά που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., όταν ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οφείλει να τα…

ntomates

«Αυτά που έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει ως προεδρεύουσα της Ε.Ε., όταν ξέσπασε η κρίση στην Ουκρανία, οφείλει να τα κάνει έστω και τώρα:

1) Αφού  διαφωνήσει με τα μέτρα της Ε.Ε., να καταστήσει σαφές στη Ρωσία  ότι οι λαοί της Ευρώπης, όπως στη προκειμένη περίπτωση το ασθενέστερο κομμάτι της, οι αγρότες, δεν πρέπει να μετατρέπονται σε θύματα αντιπαραθέσεων σκοπιμοτήτων.

2) Να δεσμευτεί ότι η παραγωγή των αγροτών δεν θα μπει σε πορεία απόσυρσης προς τις χωματερές, αφού λίγα είναι τα νωπά προϊόντα  που δεν μπορούν να φτάσουν έγκαιρα στη κατανάλωση και αναγκαστικά θα καταστραφούν, ενώ  τα υπόλοιπα μπορούν να διοχετευθούν με ευθύνη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες και

3) να αντιληφθεί ότι τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται μέσα από τη διπλωματία της αγοράς, όπου η απουσία μας είναι πασιφανής κι όχι αυτή της ελεημοσύνης που επιδίδεται σήμερα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα την Ημαθία, όπου θα συναντηθεί με αγρότες παραγωγούς και φορείς του αγροτικού χώρου για να μεταφέρει ακόμη μια φορά τη συμπαράσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αγώνα τους για τη διάθεση της παραγωγής τους.

Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει για να εκθέσει τις απόψεις του κόμματός του στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων φρούτων της Δυτικής Μακεδονίας, που θα γίνει στις 17.00 αύριο Δευτέρα το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…