Newsroom

Newsroom

Να μην εκδοθεί η Σαραρέ Χαντεμί αποφάσισε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να μην απελαθεί προτείνει ο εισαγγελέας στην εκδίκαση δευτέρου βαθμού της υπόθεσης της Sharareh Khademi που έφυγε από το Ιράν μαζί με την κόρη της Diana

4658889

Θετική ως προς το αίτημα έφεσης της Σαραρέ Χαντεμί στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου Κομοτηνής για έκδοσή της στο Ιράν ήταν η εισαγγελική εισήγηση στον Άρειο Πάγο. Η τελική δικαστική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου.

«Εάν επιστρέψει εκεί η ζωή της θα κινδυνεύσει» τόνισε η συνήγορος της 37χρονης στην αγόρευσή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της σημερινής δικαστικής διαδικασίας αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο Κομοτηνής.

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας ζητώ την προστασία σας» είπε η 37χρονη Σαραρέ Καντεμί από το Ιράν απευθυνόμενη στους αρεοπαγίτες του 6ου Ποινικού Τμήματος οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την έκδοση ή μη της ίδιας και της κόρης της.  

«Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της» επιχειρηματολόγησε η νεαρή γυναίκα η οποία λίγο αργότερα βρήκε συμπαραστάτη τον αντεισαγγελέα της έδρας που εισηγήθηκε να μην εκδοθεί στην πατρίδα της θεωρώντας πως στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα του Ιράν η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα.

Η 37χρονη, η οποία διέφυγε από το Ιράν  ως πρόσφυγας επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία και κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα της επισημαίνοντας ότι όποιος έχει πολιτική δράση καταλήγει στη φυλακή.

Η ίδια, όπως είπε, βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν κατά της κυβέρνησης και τις έδινε σε κανάλια. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται» είπε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για τη σχέση με το σύζυγο της ανέφερε πως ήταν εκείνος που έστειλε την μητέρα της στη φυλακή για 7 μήνες.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…