Να κληρώνονται 10 ακίνητα το χρόνο για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, εξετάζει το υπ. Οικ.

Κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα κι έτσι να περιορίζονται τα περιθώρια φοροδιαφυγής, εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών κι ένα από αυτά μπορεί να είναι η κλήρωση έως και 10 ακινήτων το χρόνο. Μια καλή ερώτηση είναι αν οι... τυχεροί θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο που θα κερδίσουν.

apodeikseis 2 1

Κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα κι έτσι να περιορίζονται τα περιθώρια φοροδιαφυγής, εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών κι ένα από αυτά μπορεί να είναι η κλήρωση έως και 10 ακινήτων το χρόνο. Μια καλή ερώτηση είναι αν οι… τυχεροί θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο που θα κερδίσουν.

Δομικό στοιχείο του σχεδιασμού του υπουργείου φέρεται να είναι το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος με τη χρεωστική ή την πιστωτική του κάρτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», κίνητρα εξετάζονται και για τους εμπόρους, για τους οποίους προωθείται η επιδότηση μέσω του ΕΣΠΑ του κόστους για την εγκατάσταση των συσκευών αποδοχής καρτών, αλλά και η εφαρμογή μειωμένου συντελεστή φορολογίας κερδών για το τμήμα των πωλήσεων που πληρώνεται με πιστωτικές ή χρεωστικές. 

Οι προτάσεις αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ενόψει της αναδιάρθρωσης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και οι αποφάσεις αναμένονται άμεσα, καθώς η συγκυρία θεωρείται ευνοϊκή. Αυτό, γιατί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων είχαν ως αποτέλεσμα τη διάδοση της χρήσης των καρτών και την εξοικείωση των καταναλωτών με το πλαστικό χρήμα.