Newsroom

Newsroom

Να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο συμφώνησαν Τσίπρας και Μέρκελ

Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της άτυπης μονοήμερης Συνόδου των ηγετών της ΕΕ που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

5894779b1dc524223c8b479f

Κατά τη συνάντησή τους η καγκελάριος ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τον Αλέξη Τσίπρα για τις συνομιλίες της με την τουρκική ηγεσία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ειδικότερα δε τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, το προσφυγικό και το Κυπριακό, θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωτουρκικών σχέσεων.

Από πλευράς του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την προσήλωσή του στις συνομιλίες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και τη σημασία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. 

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές Δίκαιο και ότι προκλητικές διεκδικήσεις και ενέργειές της στο Αιγαίο υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρήνη και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ως προς το οικονομικό πρόγραμμα, συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο, ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Φεβρουάριο. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους