Να καταδικάσει τις δηλώσεις Αυγενάκη για την Χρυσή Αυγή, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις αυτές, στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» αναφορικά με «τις άθλιες προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Ν.Δ. και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη», καταγγέλει το κυβερνών κόμμα.

NewsRoom 23/03/2018 | 13:37

Να καταδικάσει τις, σημερινές, δηλώσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με τη στάση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώ πρώτα καταδίκασε τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, στη συνέχεια ο Λ. Αυγενάκης δικαιολόγησε τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού, αφού ισχυρίστηκε πως για την κίνηση αυτή ευθύνεται ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής που έχουν υποβαθμίσει τους θεσμούς! Τέτοιες δηλώσεις, μια μέρα μετά τις χυδαίες εικόνες που παρακολουθήσαμε στην ελληνική Bουλή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Περιμένουμε από τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Κάθε άλλη στάση δηλώνει τη συμπόρευση του κόμματός του με τους εγκληματίες νεοναζιστές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, ενώ παρατίθεται και ο σύνδεσμος της επίμαχης συνέντευξης του κ. Αυγενάκη: