Να και ένας που δε θα είναι υποψήφιος στη ΝΔ, ο Κώστας Μπακογιάννης

Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων "γαλάζιων" υποψηφιοτήτων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επικαλέσθηκε το "συμβόλαιο" που έχει με την τοπική κοινωνία και το οποίο θέλει να τηρήσει.

mpakoyiannis 0

Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων “γαλάζιων” υποψηφιοτήτων, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επικαλέσθηκε το “συμβόλαιο” που έχει με την τοπική κοινωνία και το οποίο θέλει να τηρήσει.

«Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον λαό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αυτό το σύμβολο σκοπεύω να το τιμήσω. Την υπογραφή μου σκοπεύω να την τιμήσω. Άλλωστε όταν λέμε ότι είμαστε διαφορετικοί, πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να το αποδεικνύουμε στην πράξη» σημείωσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ή ακόμα και τις προσωπικές του προτιμήσεις, αλλά και να καταθέσει άποψη για τα επόμενα βήματα της ΝΔ.

Ενδεχομένως ο Κώστας Μπακογιάννης όντως επιθυμεί να ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση όμως, με δεδομένη την υποψηφιότητα ενός άλλου στελέχους από τη νέα γενιά και την τοπική αυτοδιοίκηση, του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του θείου του Κυριάκου, μια κίνηση του Κώστα Μπακογιάννη θα προκαλούσε μόνο περαιτέρω ερωτηματικά σχετικά με το τί γίνεται στη συντηρητική παράταξη.