Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης 15.000 εργαζόμενοι – Οι πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό

Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης 15.000 καλλιτέχνες κι εργαζόμενοι στον πολιτισμό είναι ο βασικός άξονας των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους του της καλλιτεχνικής κοινότητας. 

tsipras 0

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τους Φοίβο Δεληβοριά (συνθέτης – τραγουδιστής και πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ), Κατερίνα Σταματάκη (πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων) Γιώργο Τσεμπερόπουλο (πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου), Στέλλα Θεοδωράκη (πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου), Πόλα Καπόλα (εκδότρια και πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών), Κοσμά Νικολάου (από τον συνεταιριστικό χώρου εικαστικών 3 137), Αυγή Προγκίδη (πρόεδρος του Σωματείου Καθηγητών Χορού), Κώστα Κεχαγιόγλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος. Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής και τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και ο Κώστας  Στρατής, σύμβουλος πολιτιστικών θεμάτων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 5 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συζητήθηκαν  είναι οι εξής: 

1. Ομπρέλα προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Το σχέδιο #ΜΕΝΟΥΜΕ_ΟΡΘΙΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει ειδικό επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνολικού ύψους 1.5 δις Ευρώ, καλύπτοντας πλήρως και τους επισφαλώς εργαζόμενους στον πολιτισμό, στους οποίους μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά. Επίσης, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 3 δις Ευρώ, δίνοντας προτεραιότητα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα.

2. Γενναίο οικονομικό πακέτο για την στήριξη του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας, πολλαπλάσιο από αυτό που εξήγγειλε το υπουργείο πολιτισμού. Το δημόσιο θα πρέπει να μπει μπροστά και να πρωταγωνιστήσει, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η καλλιτεχνική δημιουργία και η παραγωγή πολιτιστικού έργου το επόμενο διάστημα που αναμένεται δύσκολο. Επιπρόσθετα μπορούν να υπάρξουν και χορηγίες του ιδιωτικού τομέα, για τις οποίες προτείνεται η διοργάνωση καμπάνιας συγκέντρωσης πόρων.

3. Στήριξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

4.  Δημιουργία Ταμείου για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα υπό την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Επίσης, άμεση παροχή μικροπιστώσεων με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν έχει προχωρήσει νομοθετικά η κυβέρνηση της ΝΔ.

5. Συμμετοχικός σχεδιασμός για ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα του Πολιτισμού, της δημιουργικής οικονομίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε»

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…