Newsroom

Newsroom

Το "να είσαι Πάγκαλος" σημαίνει να ζητάς την απόλυση δημοσιογράφου

Μέσα στην αμετροέπεια που χαρακτηρίζει την παρουσία του στο δημόσιο βίο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε εμμέσως τη απόλυση από την…

pangalos

Μέσα στην αμετροέπεια που χαρακτηρίζει την παρουσία του στο δημόσιο βίο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ζήτησε εμμέσως τη απόλυση από την «Καθημερινή» της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη, η οποία είχε το θράσος να του ασκήσει κριτική με το άρθρο της «Είναι ωραίο επάγγελμα να είσαι Πάγκαλος». Με επιστολή του προς τη δημοσιογράφο γεμάτη ειρωνεία κι αυτοαναφορικότητα ο πρώην υπουργός φτάνει στο σημείο να κάνει λόγο για τραμπουκισμό της πένας της κας Κουναλάκη.

Διαβάστε την επιστολή Πάγκαλου:

«Έχω επανειλημμένα πει και γράψει για ποιους λόγους θεωρώ την δεύτερη τετραετία Σημίτη περίοδο αποτυχίας. Επειδή φαίνεται να το αγνοείτε με την ευκαιρία ρίξτε και καμιά ματιά στο www.pangalos.gr όπου υπάρχουν όλα τα κείμενά μου μια και μου κάνετε την τιμή να ασχοληθείτε μαζί μου. Αναφέρομαι κυρίως στην πλήρη ανυπαρξία θεσμικών μεταρρυθμίσεων πολλές από τις οποίες εκκρεμούν ακόμα και αποτελούν περιεχόμενο του μνημονίου. Ο κ. Σημίτης είχε ο ίδιος επισημάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και γράψει βιβλία για αυτές.

Η δεύτερη παράγραφός σας είναι ένα παραλήρημα το οποίο δείχνει ότι για κάποιο λόγο με μισείτε χωρίς να με γνωρίζετε. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι έχω ασκήσει τα εξής επαγγέλματα: Επί 9 χρόνια Πανεπιστημιακός πέρασα όλες τις βαθμίδες μέχρι εκείνης του έκτακτου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon Sorbonne, από όπου και παραιτήθηκα για να επιστρέψω στη χώρα μου μετά το τέλος της δικτατορίας. Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να γνωρίζετε ή αν δεν το γνωρίζετε ρωτήστε για να μάθετε, οτι για την αντιδικτατορική μου δράση η χούντα μου είχε αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια. Μετά την επιστροφή μου εδικηγόρησα ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από όπου επίσης η χούντα με είχε διαγράψει. Το 1981 εξελέγην Βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής όπου οι πολίτες που προφανώς δεν έχουν την ίδια άποψη με εσάς, με εξέλεγαν συνεχώς επί 32 χρόνια, οπότε και αποφάσισα να αποσυρθώ.

Ακόμα και “όταν κατάφερα να ηττηθώ” το 1994 στον Δήμο Αθηναίων είχα πάρει το 46% των ψήφων των Αθηναίων στον δεύτερο γύρο και στον πρώτο γύρο ως υποψήφιος του απομονωμένου τότε ΠΑΣΟΚ 36%, ποσοστό που κανείς μη δεξιός υποψήφιος δεν έχει έκτοτε πετύχει. Ακόμα και ο κ. Καμίνης στον πρώτο γύρο πήρε μόνο 28%.

Δεν ξέρω αν μπορείτε να διανοηθείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην σκέπτονται ακριβώς όπως εσείς. Αυτό όμως που με ενόχλησε, και είναι και ο κύριος λόγος που ασχολούμαι μαζί σας, είναι η συκοφαντία, γιατί οι ανακρίβειες είναι πλήθος. Ουδέποτε έχω πει “όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες”. Έχω πει ότι όταν ένας κοπρίτης, ας μου συγχωρήσει η ντελικάτη ψυχή σας τον όρο – είναι αρχαίος ελληνικός – διοριστεί χατιρικά στο δημόσιο και μονιμοποιηθεί δεν έχει κανένα λόγο να πάψει να είναι κοπρίτης, αφού δεν φοβάται την απόλυση. Έχω διοικήσει πολύ περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από ότι μπορείτε να δείτε στα πιο κολασμένα όνειρά σας και πιστεύω ότι μια μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς με τιμά με τη συμπάθεια και την αφοσίωσή τους, όπως ακριβώς και τον καιρό που συνεργαζόμασταν.

Δεν ξέρω πότε και από ποιον εζήτησα συμπαράσταση και δημοσιογραφική κάλυψη, ασφαλώς όχι από εσάς ή οποιονδήποτε μπορεί να σας γνωρίζει. Δεν θυμάμαι ποτέ να είχατε συμμετάσχει στην παρέα μου και να κουτσοπίναμε μαζί ώστε να ξέρετε ότι συνηθίζω τα σεξιστικά και ομοφοβικά υπονοούμενα. Για θέματα τέτοιου είδους έχω συγκρουστεί επανειλημμένα και με μεγάλο κόστος με τον λαϊκισμό, με τον οποίο ουδέποτε έχω συμπορευτεί. Επίσης ουδέποτε είπα ότι “η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας με μυαλό νάνου”. Δέστε και αυτό το κείμενο που είναι δημοσιευμένο και προϋπάρχει της σχετικής συζήτησης που είχε τότε γίνει.

Μια ιδιαίτερη μορφή ρατσισμού είναι ο ρατσισμός εναντίων των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ηλικία. Κατά την άποψη των ρατσιστών του είδους σας οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να ξεκουράζονται και να σιωπούν, να παίζουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Έτσι γλιτώνουν και την δυσάρεστη επίθεση τραμπούκων της πένας όπως εσείς. Λυπάμαι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω την ύπαρξή σας. Θα σας ξεχάσω και ο λόγος είναι ότι θέλω να θυμάμαι το όνομά σας με άλλες πολύ προσφιλέστερες σε εμένα αναφορές.

Αναρωτιέμαι όμως, είναι δυνατόν “η Καθημερινή”, που καθημερινά διαβάζω και που πραγματικά η παρουσία της είναι μια σημαντική παράμετρος της δυνατότητας να έχουμε κάποια ποιότητα στη ζωή μας, να χρησιμοποιεί ανθρώπους που με τόση ευκολία συκοφαντούν και υβρίζουν, όπως εσείς. Εκτός αν χωρίς να το θέλω κάποια στιγμή προκάλεσα άλλου είδους αντανακλαστικά αλλά τότε επιτρέψτε μου να σας πω ότι σας συγχωρώ και σας εύχομαι περαστικά”.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό