Να είχαμε να λέγαμε η φορολόγηση με βάση την εμπορική αξία των ακινήτων

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση στην απάντηση Ντράγκι παρά μόνο μια γενική και αόριστη τοποθέτηση περί ύπαρξης μίας Ειδικής Επιτροπής που…

2310

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση στην απάντηση Ντράγκι παρά μόνο μια γενική και αόριστη τοποθέτηση περί ύπαρξης μίας Ειδικής Επιτροπής που επεξεργάζεται την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην χώρα μας, ενώ ούτε αναφέρεται πότε θα είναι έτοιμη, με τι προϋποθέσεις, προς τα κάτω ή προς τα πάνω και εάν και βεβαίως δεν απαντά στο βασικό μου ερώτημα για την αντισυνταγματικότητα της φορολόγησης των ακινήτων ως έχει, που αποτελεί και παραβίαση από την τρόικα του άρθρου 17 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δικαίωμα στην ιδιοκτησία)».

Αυτό απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Χρυσόγονος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το koutipandoras.gr, για την σχετική του ερώτηση προς τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και της αντίστοιχης απάντησης που έλαβε. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε θέσει με ερωτήσεις του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το μείζον ζήτημα της άδικης και παράλογης φορολόγησης των ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Χρυσόγονος, ρωτούσε για ποιον λόγο φορολογούνται οι εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και όχι οι εμπορικές, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προσαρμογή των πρώτων προς τις δεύτερες, και ζητούσε να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης, αναφερόμενος με έμφαση στην παραβίαση από την τρόικα του άρθρου 17 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δικαίωμα στην ιδιοκτησία).

Για όλα τα παραπάνω θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι απάντησε στον κ. Χρυσόγονο τα εξής: «Όσον αφορά τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, θα ήθελα να σας παραπέμψω στις απαντήσεις της ΕΚΤ στο σχετικό ερωτηματολόγιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημά σας, επισημαίνεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα προβλέπει την επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα με σκοπό την ευθυγράμμιση όλων των αξιών των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας».

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…