Newsroom

Newsroom

Να διώξει τους ξένους γιατρούς θέλει ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας

Σε δήλωση-βόμβα για πολλούς ξένους που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία ως γιατροί, προχώρησε ο βρετανός υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ.

57f22b521dc524755c8b4778

Συγκεκριμένα, ο Χαντ υπογράμμισε ότι όταν η χώρα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει μεγάλος αριθμός ξένων γιατρών να αντικατασταθεί από Βρετανούς.

«Το Brexit θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα υγείας να αποσυμφορηθεί από πλεονάζον δυναμικό σε ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθούς στον τομέα της υγείας», διευκρίνισε ο υπουργός.

Και συνέχισε: «Είναι σοβαρό θέμα προς συζήτηση. Νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος. Είναι σωστό να βγαίνουν Βρετανοί από τις ιατρικές σχολές με άριστες επιδόσεις και να μη βρίσκουν θέση να εργαστούν, επειδή υπάρχει πληθώρα θέσεων που έχουν καταληφθεί από ξένους;».

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει τους περισσότερους ξένους γιατρούς από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Τέλος, το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκει αντίθετο τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος τονίζει ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγήσει εκτός, επιπλέον βρετανικό προσωπικό.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…