Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες. Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς

Ολόκληρη η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ είχε στηριχτεί σε τρεις πυλώνες: Μακεδονικό, προσφυγικό – μεταναστευτικό, φονική καταστροφή στο Μάτι.

ματι 0

Δεν πέρασαν ούτε ογδόντα μέρες από τις εκλογές του Ιουλίου και η κυβέρνηση της ΝΔ  ουσιαστικά έχει παραδεχτεί ότι έλεγε ψέμματα και στα τρία.

Για το Μακεδονικό μας είπε ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα η αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών., διότι η Τουρκία καραδοκεί.

Έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ, απαιτεί από την Βόρεια Μακεδονία, να εφαρμόσει επακριβώς την «προδοτική» όπως έλεγαν τότε, συμφωνία των Πρεσπών.

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες…

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικο μας είπαν ότι είναι θέμα γεωπολιτικό.

Μάλλον δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ  που έφερε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς…

Για την καταστροφή στο Μάτι ούρλιαζαν ότι υπεύθυνη ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνεχείς επισκέψεις στην περιοχή, με συνεχή κατευθυνόμενα δημοσιεύματα την παραμονές  των εκλογών,προσπαθούσαν να κρατήσουν ζωντανή στην μνήμη του κόσμου την φοβερή τραγωδία. Λες και υπήρχε περίπτωση να την ξεχάσουμε…

Φόρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκη του ηθικού αυτουργού της καταστροφής κι οι ίδιοι περιχαρείς, δήθεν θλιμμένοι, μάζευαν καμένες ψήφους.

Ώσπου σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ είπε:

«Nωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. 102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση.

Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».

Το πρόβλημα δεν είναι ότι όλα αυτά τα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόβλημα είναι ότι έχει το θράσος να τα λέει. Ο απόλυτος αμοραλισμός.

Δημιούργησε ένα κλίμα ανθρωποφαγίας για το Μάτι και τώρα χωρίς ντροπή από το βήμα του ΟΗΕ,  κάνει τον ηθικολόγο οικολόγο. Αφού πρώτα ασέλγησε στην τραγωδία.

Είναι ο κυνισμός του ηγεμόνα που οι δημοσκοπήσεις του χαμογελούν  και η ομπρέλα της επικοινωνιακής προστασίας είναι ανοιχτή από πάνω του. Ως πότε άραγε;

Είναι η ξετσιπωσιά του ηγεμόνα, που μη έχοντας σχέση με την πραγματικότητα, ασχημονεί και την ειρωνεύεται.

Ούτε ογδόντα μέρες δεν πέρασαν από τις εκλογές. Εμείς τους ξέραμε. Δεν μας εκπλήσσουν τα ψέμματα τους.

Το πρόβλημα είναι με αυτούς που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν.

Οφείλουν να τους ρωτήσουν γιατί τους κορόιδεψαν.

Συνεχίζουν να τους κοροιδεύουν.

Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν…

Να δεις που τότε θα τους πούνε και μαλάκες. Να δεις που τότε θα τους πούνε και χαζούς.

Έως τότε αναμένουμε το επόμενο ψέμμα, που με κυνισμό και ξετσιπωσιά θα ξεφουρνίσουν.

Η καλύτερη και κανονικότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.