Να χαρείτε περιορίστε τον!

«Πολύ περιορισμένος αριθμός σπιτιών που υπέστησαν ζημιές» δήλωσε ο άνθρωπος με τα 36 ακίνητα και την πολύ περιορισμένη αντίληψη.

mitsotakis paidon pentelis

Ο άλλος που ‘χει μόνο ένα σπίτι και του καίγεται για τρίτη φορά, βουτά την καραμπίνα και τινάζει τα μυαλά του στον αέρα. Αλλά οι πιο ψύχραιμοι, που βλέπουν το «περιορισμένο» βιός τους να λαμπαδιάζει, κι εμείς, που γίνεται η ψυχή μας κάρβουνο βλέποντας τη φύση και τα ζώα της να αφανίζονται, δεν απαιτούμε από αυτόν να δείξει κάποια συμπόνια. Απλά επιτέλους να το ράψει. Γιατί αυτά που μας λέει θα του επιστραφούν με αντεστραμμένη μορφή, κι έχουν μαζευτεί πολλά τελευταία.

Γνωρίζουμε, ο άνθρωπος διαθέτει οριακή αν όχι μηδενική συναισθηματική ταύτιση με την ψυχική κατάσταση της κοινωνίας. Αντιθέτως ρέπει προς την εμπάθεια. Αλλά όλοι εσείς, το κομβόι, που τον λιβανίζετε και τον ξεσκονίζεται, πείτε του ότι κάποιες φράσεις δεν ξεστομίζονται. Κυρίως όταν οι φωτιές κόντεψαν να φτάσουν στις παρυφές της πρωτεύουσας.

Ας κάμει μια προσπάθεια να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του. Είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας, ειδικά τώρα που φαίνεται να μην δουλεύουν τα μοσχοθυμίαματά σας.

Κι αν αδυνατεί δια του λόγου να δείξει ενσυναίσθηση, τουλάχιστον ας φροντίσει τη γενικότερη γλώσσα του σώματός του και τον τρόπο που αντιδρά. Γνωρίζουμε, δια του περιβαλλοντικού νόμου Χατζηδάκη, ότι έχει χεσμένη τη φύση, αλλά μια προσπάθεια να μην περιοδεύει χαμογελώντας στον τόπου όπου προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές, θα μπορούσε να την κάνει. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με την χαριστική βολή στην πολύπαθη Αττική.

Το δια ταύτα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι περιορισμένης ενσυναίσθησης και περιορισμένης ευθύνης. Όσο για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συμφορές και το κακό, κι εδώ τα πράγματα είναι σχετικά. Οπότε και στα καμένα όπως θέλει θα περιδιαβαίνει, κι ό,τι κρίνει επιθυμητό θα λέει και όπως αγαπά θα πράττει. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί «η έννοια της πράξης είναι και έννοια ηθική».

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…