Να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά» θέλει από την UEFA η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μετατοπίζει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην UEFA επιβάλλοντας ένα μνημόνιο...  για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.  

mitsotakis aygenakis 1

Tην επόμενη εβδομάδα, κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί για συναντήσεις στην έδρα της UEFA, προκειμένου να γίνει συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τo ελληνικό ποδόσφαιρο, ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA αρχές ερχόμενης εβδομάδας με συμμετοχή και της FIFA. Μετά από αυτό το ραντεβού, θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο επίσκεψη του προέδρου της ΦΙΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθεί με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου νωρίτερα σήμερα στη Βουλή προειδοποίησε ότι οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση, ενώ απείλησε ακόμα και με διακοπή του πρωταθλήματος.

Η σύνθεση του κλιμακίου δεν έχει αποφασιστεί, πάντως φαίνεται  ότι σε αυτό δε θα μετέχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προκάλεσε το πρόβλημα με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του ΠΑΟΚ-Ξάνθης. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  η τροπολογία εξπρές (σ.σ Μενδώνη) που επιχείρησε να διορθώσει τους χειρισμούς υφυπουργού  είχε σκοπό όχι τόσο για να κατευνάσει τις αντιδράσεις από την εξοντωτική για τον ΠΑΟΚ απόφαση της ΕΕΑ, αλλά για να προετοιμάσει το έδαφος για την εγκαθίδρυση μνημονίου  από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες  στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου μετατοπίζουν την πολιτική ευθύνη στην UEFA επιβάλλοντας ένα μνημόνιο…  για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Το μόνο που μένει είναι ποια στάση θα κρατήσει η UEFA και σε ποιο βαθμό θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση  της κυβέρνησης, καθώς όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε επιδιώξει την επιβολή κυρώσεων από την διεθνή ομοσπονδία είχε συναντήσει την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ.

Ο λόγος προφανής…
 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…