Newsroom

Newsroom

Να αποσυρθεί το σποτ του ΕΚΕΑ για την αιμοδοσία ζητάει η ΠΟΕΔΥΝ

Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει το σποτ του ΕΚΕΑ για την αιμοδοσία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία να το χαρακτηρίζει άθλιο.

5756be3f1dc52439398b48ef

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σποτ που δείχνει ότι ένας συνηθισμένος άνθρωπος που ζει ανάμεσα μας μπορεί να γίνει ήρωας όπως ένας γενναίος πυροσβέστης, ένας ναυαγοσώστης ή ένας πετυχημένος γιατρός δίνοντας αίμα. Ωστόσο το σποτ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΥΝ η οποία ζητάει με ανακοίνωση της την απόσυρση του και συγχέει  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία με τις ελλείψεις του νοσηλευτικού προσωπικού και το σποτ που «απαξιώνει» όπως αναφέρει τον κλάδο.

Διαβάσ τε την ανακοίνωση

«Τη στιγμή που στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται η εξαθλίωση των δημόσιων νοσοκομείων, η εξάντληση των εργαζομένων, η τραγική έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού με τη στελέχωση να είναι κάτω των ορίων ασφάλειας, η απαξίωση ενός κλάδου που προσφέρει τα μέγιστα διατηρώντας παράλληλα ένα άρτιο επιστημονικό επίπεδο, έρχεται η άθλια διαφήμιση του ΕΚΕΑ που για ένα τόσο σημαντικό, ευαίσθητο και υψίστης προσφοράς θέμα (αιμοδοσία), χρησιμοποιεί εικόνες χαμηλής αισθητικής και υψηλής χυδαιότητας, απαξιώνοντας την προσφορά και το έργο – λειτούργημα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών αυτής της χώρας».

«Πάρα πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν γι αυτό το βδέλυγμα. Θεωρούμε ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Κάθε αξιοπρεπής και ευαισθητοποιημένος πολίτης το κατέταξε εκεί που του αξίζει» προσθέτει.

Η ομοσπονδία, εκτός από την άμεση απόσυρση του σποτ, ζητεί επίσης να αναζητηθούν οι ευθύνες στους εμπνευστές του.

«Η Νοσηλευτική ήταν, είναι και θα είναι επιστήμη, τέχνη και λειτούργημα. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα και για καμία σκοπιμότητα τον διασυρμό του έργου του Νοσηλευτικού Προσωπικό» καταλήγει.


Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…