Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς ζητά ο Μιχελογιαννάκης

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

59db3bb91dc524fd208b46cf

του Άγγελου Προβολισιάνου

Αντιτίθεται στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας πως θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον Σταύρο Κοντονή να την αποσύρει, καθώς κρίνει ως επιβεβλημένη τη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση. 

Να προστεθεί πως έντονη είναι η φημολογία πως η τροπολογία έχει επιφέρει ευρύτερες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που ζητούν την απόσυρσή της. 

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

Σήμερα στο νομοσχέδιο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις”, στο οποίο κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία λέει ότι προβλέπεται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη με ποινή φυλάκισης έξι ή τριών μηνών κατά περίπτωση, σε όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών και φέρεται κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών. Ο βουλευτής θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, μιας και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…