Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων, το «εμμονικό» αίτημα Βενιζέλου

Συνεχίζει να κατηγορεί και να υπονομεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες και μιλά για ακύρωση όλης της διαδικασίας

beni

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όφειλε να γνωρίζει, το γνώριζε κατά τεκμήριο, ότι «αυτοί που προσέρχονταν αυτοβούλως σε αμερικανικές διαδικασίες να καταθέσουν προσδοκούν ποσοστό από το οικονομικό όφελος που θα έχει το αμερικανικό δημόσιο με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει».

«Το έγγραφο αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κακώς χαρακτηρίστηκαν δημοσίου συμφέροντος, γιατί προσέκρουαν στις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας του τότε άρθρου 45Β που δε θέλει ο μάρτυρας να έχει ο ίδιος όφελος ή προσδοκία οφέλους από την απόφαση αυτή» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, και καλεί την Προανακριτική Επιτροπή «πάρει τα πράγματα στα χέρια της όπως δικαιούται και όπως οφείλει».

«Να καλέσει τους μάρτυρες αυτούς και να τους εξετάσει χωρίς την προστασία του μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, να καλέσει τον (πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Hellas) κ. Φρουζή επιτέλους να καταθέσει σε ένα αρμόδιο όργανο, να καλέσει τους εμπλεκόμενους υπουργούς, εμπλεκόμενα πρόσωπα από δικαστικό σώμα, γιατί εδώ δεν έχουν ενεργήσει μονοί τους οι εισαγγελείς διαφθοράς, υπήρχαν εγκρίσεις των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, συνεχής ενημέρωση της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και πρέπει κι ο σημερινός εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βοηθήσει ενεργώντας με μεγαλύτερη έμφαση και μεγαλύτερο δυναμισμό στο πλαίσιο του νόμου ώστε να αποσαφηνιστεί αυτή η πρωτοφανής δικονομική κατάσταση» ανέφερε ακόμα ο Β. Βενιζέλος.

«Είναι άκυρη όλη η προδικασία, μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας των τακτικών ποινικών δικαστηρίων στα θέματα αυτά και κακώς η σημερινή βουλή μετά τις εκλογές δεν έχει αποκαταστήσει τη δικονομική τάξη. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η Επιτροπή που διενεργεί την προκαταρκτική να πάρει την υπόθεση στα χέρια της» υποστηρίζει ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…