Newsroom

Newsroom

Να απαλλαχθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ζητάει ο Ζήγρας

Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου φέρνει ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος ζητάει να απαλλαχθεί από τις…

Τα πάνω-κάτω στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου φέρνει ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος ζητάει να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, λόγω παραγραφής και να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας!

Ο Νίκος Ζήγρας κατέθεσε νέο υπόμνημα στο Δικαστικό Συμβούλιο με το οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ζητάει την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος, καθότι η οποιαδήποτε συμμετοχή του στις παράνομες διαδικασίες ξεπλύματος των παράνομα κτηθέντων χρημάτων έπαυσε λόγω προσωπικών προβλημάτων της υγείας του το καλοκαίρι του 2005, όταν τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, τιμωρούνταν ως πλημμελήματα και επομένως έχουν παραγραφεί.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοζατζόπουλου, ζητάει παράλληλα, να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, υποστηρίζοντας ότι η μαρτυρία του είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο για μια σειρά αδικημάτων των συγκατηγορουμένων του.

Η ανατροπή του σκηνικού έρχεται λίγες ημέρες πριν από την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο θ’ αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός, η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή, η πρώην γυναίκα του, Γκούντρουν και ακόμη 17 κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη. Έρχεται δε, μόλις λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα, στην οποία περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του δρούσαν επί σειρά ετών, προκειμένου να κρύψουν το μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τι λέει ο εισαγγελέας

Μαφιόζικη τακτική, ακολουθούσε, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η ομάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου. Στην 340 σελίδων πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, περιγράφεται η δράση της ομάδας, ενώ αναφέρεται ότι η οικογένεια και ιδίως η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή, γνώριζαν τα πάντα.

«Άκης και Ζήγρας οι επικεφαλής»

«Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο εκ των συγκατηγορούμενών του Νικόλαος Ζήγρας διηύθυναν την οργάνωση και κατένειμαν ρόλους. Ο Νικόλαος Ζήγρας ήταν δικαιούχος των εταιρειών Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A., στις οποίες διοχετεύονταν τα χρήματα της δωροδοκίας και ο ίδιος (ο Ακης Τσοχατζόπουλος) πραγματικός ιδιοκτήτης. Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ήταν η φορολογική εκπρόσωπος τουλάχιστον των τριών πρώτων εκ των εταιρειών αυτών και λογίστρια τόσο αυτών όσο και της οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωπος της Torcaso από 3-5-2000 έως 30-4-2007 και της Bluebell από την έναρξή της τον Νοέμβριο του έτους 1998 έως τη λήξη της στις 2-6-2005. Ο Σπύρος Χατζηνικολάου ήταν μέλος του διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντής και εκπρόσωπος της Torcaso, ο Γεώργιος Σαχπατζίδης εμφανιζόταν ως δήθεν αληθινός ιδιοκτήτης της Torcaso από το έτος 2006 και μετά, η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα υπήρξε εκπρόσωπος της Nobilis, ο Νικόλαος Γεωργουλάκηςεμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας μετά το έτος 2004 έως το έτος 2010, οι δε λοιποί μετέρχονταν διάφορες πράξεις νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας, είτε αποκρύπτοντας είτε μετατρέποντας είτε κατέχοντας είτε αποκτώντας είτε διαχειριζόμενοι μέρος της παράνομης περιουσίας αυτής, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα», αναφέρει για τη δράση της ομάδας ο εισαγγελέας.

«Έτσι έκρυβαν τα χρήματα»

Συγκεκριμένα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο εισαγγελέας γράφει. «Κατά το διάστημα από τις αρχές Μαΐου 1998 έως τις 16 Απριλίου 2010, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλαο Ζήγρα, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε και μετέτρεψε περιουσία που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, επιχειρώντας σειρά κινήσεων και συναλλαγών σε πολλούς χρηματοπιστωτικούς φορείς, για τη μεταφορά της περιουσίας αυτής από την αλλοδαπή στην Ελλάδα, με σκοπό να απομακρυνθούν τα ίχνη των κεφαλαίων από την αρχική τους προέλευση και να παρεμποδιστεί ο εντοπισμός τους από τα ελεγκτικά όργανα στην Ελλάδα, όπου τελικά μεταφέρθηκε η περιουσία αυτή. Για την επίτευξη του προαναφερόμενου σκοπού πραγματοποίησε μια σειρά συναλλαγών, χρησιμοποιώντας περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ελβετίας και διάφορους ενδιάμεσους δήθεν δικαιούχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως τον Νικόλαο Ζήγρα, τον Γεώργιο Σαχπατζίδη, τον Αστέριο Οικονομίδη, τις εταιρείες Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A. κ.λπ. Μέσω αυτών διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επενδύθηκαν, αποκτήθηκαν με αυτά ακίνητα από τα ανωτέρω και άλλα πρόσωπα, ή κυκλοφόρησαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα προς την αφάνεια…»

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…