Να ανοίξουν αμέσως αεροδρόμια – λιμάνια

[…]

diodia

Εντολή προς τις αρμόδιες αρχές να “ξεμπλοκάρουν” αμέσως δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια και να οδηγούν τους υπαιτίους σε δίκες – εξπρές έδωσε ο Ιω. Τέντες
Νέα “σκληρότερη” εισαγγελική παρέμβαση, αυτήν τη φορά σε κορυφαίο επίπεδο και εγγράφως, σημειώθηκε χθες για τις κινητοποιήσεις των ταξί, με εντολή προς τις αρμόδιες αρχές να “ξεμπλοκάρουν” αμέσως δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια σε περίπτωση αποκλεισμού τους, να οδηγούν τους υπαιτίους γρήγορα σε δίκες και με αυτόφωρες διαδικασίες και συλλήψεις, αφαιρώντας και τις άδειες κυκλοφορίας όπου παραβιάζεται ο ΚΟΚ με παρακώλυση των συγκοινωνιών.
Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις που έκαναν ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) κλπ., ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες απέστειλε εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να επιβληθεί η τάξη με τη χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων και την παραπομπή όσων δημιουργούν προβλήματα σε δίκες-εξπρές. Στην εισαγγελική παραγγελία ξεκαθαρίζεται ότι για την παρακώλυση συγκοινωνιών και για οποιοδήποτε άλλο αυτεπάγγελτα διωκόμενο αδίκημα, πρέπει να ακολουθούνται αυτόφωρες διαδικασίες. Οι διαδικασίες αφορούν όχι μόνο τους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς που τους προτρέπουν στους αποκλεισμούς.
Σύμφωνα με την παραγγελία του, οι κατά τόπους εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές οφείλουν να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα αεροδρόμια, τα λιμάνια κλπ. Αρα οι αστυνομικές αρχές πρέπει να λειτουργούν και προληπτικά προς την κατεύθυνση αυτή για να αποτρέπονται σχέδια αποκλεισμών.
Ο Ιω. Τέντες τονίζει ότι σε περίπτωση αποκλεισμών πρέπει να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες σε βάρος των υπαιτίων και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται συντομότατα. Σε περίπτωση που οι οδηγοί ταξί, που αποκλείουν δρόμους, λιμάνια κλπ., έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών να μεριμνούν ώστε μέσω των αστυνομικών οργάνων να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να ασκούνται άμεσα διώξεις.
Οι εισαγγελείς Εφετών θα ελέγχουν κατά πόσο οι κατά τόπους αρμόδιες αρχές ενεργούν για να διαλύονται οι αποκλεισμοί-καταλήψεις και να ασκούνται διώξεις. Και σε περίπτωση που διαπιστώνεται αδράνεια, θα κινούν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες και κατά των κρατικών οργάνων.
Αθήνα
Στην Εισαγγελία οι πρώτες διώξεις
Οι πρώτες δικογραφίες που αφορούν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί διαβιβάστηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κων. Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και παράνομης βίας. Ο χρόνος έναρξης για τα αδικήματα είναι η 17η Ιουλίου, όπου και ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα ερευνώνται περιστατικά που αφορούν κυρίως τις μπάρες διοδίων στην Αττική οδό στη Μάνδρα και στα διόδια Αφιδνών και Ρουπακίων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ “ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟ” ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Κρίσιμη συνεδρίαση τη Δευτέρα για το μέλλον της απεργίας
Τον “κλεφτοπόλεμο” των τελευταίων ημερών συνέχισαν για άλλη μία φορά χθες οι αυτοκινητιστές ταξί, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου. Κρίσιμη για την πορεία των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί θα είναι, πάντως, η ερχόμενη Δευτέρα καθώς θα συγκληθεί εκ νέου το κλαδικό σωματείο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι της απεργίας. Μέχρι τότε τα σωματεία των ιδιοκτητών ταξί θα κάνουν Γενικές Συνελεύσεις.
Χθες, πάντως, υπήρξε παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ, το προεδρείο της οποίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών με στόχο να ζητηθεί η μη παρεμπόδιση άλλων δραστηριοτήτων από τις κινητοποιήσεις τους.
Στην Αθήνα χθες οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν από το πρωί τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, σηκώνοντας τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.
Θεσσαλονίκη
“Νερό στο κρασί τους” έβαλαν οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, οι οποίοι χαλάρωσαν τη στάση τους υπό τον φόβο των ποινικών διώξεων. Oι ταξιτζήδες συγκεντρώθηκαν χθες σε τέσσερις σταθμούς διοδίων στην εθνική οδό μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, σηκώνοντας τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των εκδρομέων.
Οι αυτοκινητιστές της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν όπως κάθε πρωί στα γραφεία του συλλόγου τους στην Πυλαία και κινήθηκαν με αυτοκινητοπομπή στην περιφερειακή, χωρίς πινακίδες, υπό τον φόβο του? εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα, οι ταξιτζήδες των νομών της Θεσσαλίας άφησαν ελεύθερη τη διέλευση στα διόδια Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου και Πυργετού.
Σε πεζή πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου και σε κατάληψη της περιφέρειας Κρήτης προχώρησαν χθες οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού. Νωρίτερα “άνοιξαν” το αεροδρόμιο και το Λιμάνι του Ηρακλείου.
Σε αποκλεισμό των ΔΟΥ της πόλης προχώρησαν οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά, ενώ συνάδελφοί τους στην Αχαΐα πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις στα διόδια του Ρίου και της Γέφυρας “Χαρίλαος Τρικούπης”.
Σε κατάληψη στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Αχίλλειου προχώρησαν χθες το πρωί οι αυτοκινητιστές της Κέρκυρας.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…