Newsroom

Newsroom

"Να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της"

Δύσκολη και με σκαμπανευάσματα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη διαπραγμάτευση που οδήγησε στην πολιτική συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας, στην σημερινή του ομιλία στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

58ea0a0f1dc524866f8b45a0

Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο που θα μας επιτρέψει να οργανώνουμε την επόμενη μέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η ομιλία του πρωθυπουργού:

«Δεν αναλάβαμε την βαριά ευθύνη για να γίνουμε οι διαχειριστές της καταστροφής που προκάλεσαν επί δεκαετίες όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να τη βγάλουμε από την επιτροπεία. Κάποιοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είχαν σαφή στόχο να μην κλείσει η αξιολόγηση είτε γιατί επέμεναν σε καταδικασμένα από την ιστορία σενάρια Grexit είτε γιατί κάποιοι στο εσωτερικό δεν θέλουν με τίποτα να είμαστε εμείς αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Δεν θέλουμε να κρύψουμε ότι υπάρχουν μέτρα για το 2019-2020 που δεν επιλέγαμε ποτέ εμείς.», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Παλεύουμε με νίκες και συμβιβασμούς έχουμε πίστη στις δυνάμεις και τις δυνατότητες που έχουν η χώρα και ο λαός μας. Μετά τη συμφωνία της Μάλτας καθίσταται ορατό το τέλος της επιτροπείας και ο αμετάκλητος στόχος μας να δοθεί τέλος σε αυτή την περιπέτεια. Όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup για την Ελλάδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, αλλά και χάραξαν τον δρόμο για ολοκλήρωση του πρόγραμματος», σημείωσε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «είμαστε πολύ κοντά στο σημείο που θα μας επιτρέψει να συζητάμε την επόμενη μέρα μετά την κρίση».

«Πετύχαμε να διασφαλίσουμε την επαναφορά της χώρας στην εργασιακή κανονικότητα, με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, ενώ απορρίφθηκαν οι σκληρές πιέσεις για θεσμοθέτηση του λοκ άουτ και την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Η μάχη αυτή, ιδίως για τα εργασιακά, δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη »

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. σχολίασε ότι «κάποιοι όταν διέκριναν την όποια εμπλοκή μάς φώναζαν “καθυστερείτε με την ιδεοληψία σας” και όταν έβλεπαν πρόοδο, φώναζαν “φορτώνετε με βάρη τον ελληνικό λαό”».

«Κατά τα άλλα», πρόσθεσε, «ισχυρίζονται ότι φοράνε τη γαλανόλευκη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», προσθέτοντας πως «ξεχωρίζουμε τη χορηγία στη φανέλα, πότε είναι Siemens, πότε τα κέντρα διαπλοκής».

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Οι προηγούμενοι απορροφούσαν μόνο όσα κονδύλια χρειάζονταν για τους «κολλητούς» τους. Επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά όλοι έβαζαν τις υπογραφές τους χωρίς να κάνουν καμία διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάλευε ενάντια στα συνδικάτα και θα υιοθετούσε τη θέση των δανειστών έναντι των εργαζομένων».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί χρόνια έδιναν ασυλία σε όσους κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα. Επιστράτευσαν ακόμα και τον κ. Σημίτη. Που δείχνει να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε επί της πρωθυπουργίας του και ποιο σύστημα εξέθρεψε. Θεσμοθετημένο κανονικά το σύστημα διαπλοκής που συγκάλυπτε δύο από τους υπουργούς του που τώρα δικάζονται»»

«Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, μας κουνούν τώρα το δάκτυλο και το παίζουν ευρωπαϊστές»

Τέλος, ο πρωθυπουργός  άφησε αιχμές εναντίον του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως η πολιτική του ΔΝΤ ήταν γνωστή πριν καν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…