Newsroom

Newsroom

Να ακυρωθούν τα πρόστιμα ζητά το εθελοντικό σχολείο "Οδυσσέας"

Αίτηση ακύρωσης φορολογικών προστίμων, που επιβλήθηκαν «για καθαρά τυπικές φορολογικές παραλείψεις και σε καμία περίπτωση για απόκρυψη φορολογητέας ύλης», υπέβαλλε…

odiseas1

Αίτηση ακύρωσης φορολογικών προστίμων, που επιβλήθηκαν «για καθαρά τυπικές φορολογικές παραλείψεις και σε καμία περίπτωση για απόκρυψη φορολογητέας ύλης», υπέβαλλε το εθελοντικό σχολείο «Οδυσσέας», το οποίο διδάσκει ελληνική γλώσσα σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο το 2012 για τα έτη 2002 – 2009 ήταν συνολικού ύψους 62.000 ευρώ και μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 77.730 ευρώ.

Η αίτηση ακύρωσης υποβλήθηκε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου, και με αυτήν ζητείται να αναγνωριστεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «δε στοιχειοθετούνται οι παραβάσεις του ΚΒΣ» και «να ακυρωθούν ολοσχερώς τα προσβαλλόμενα φύλλα ελέγχου, λόγω έλλειψης φορολογικής υποχρέωσης» αιτώντας την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας.

Η αίτηση κοινοποιείται, επίσης, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ.

Για το ζήτημα, που έχει προκαλέσει σάλο στο Διαδίκτυο, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περίπου 3.000 υπογραφές. Σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών έχει κατατεθεί και στη Βουλή.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…