Ν. Βούτσης: "Οι κόκκινες γραμμές Σαμαρά κατάντησαν 6,3 εκατ. Έλληνες στα όρια της φτώχειας…" (Videos)

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε την πρόσφατη έρευνα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλήςόπου σύμφωνα με τα στοιχεία της 6,3 εκάτ. Ελλήνων βρίσκονται…

voutsis 3

Ο Ν. Βούτσης σχολίασε την πρόσφατη έρευνα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλήςόπου σύμφωνα με τα στοιχεία της 6,3 εκάτ. Ελλήνων βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ 2,5 εκ. βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι «τα στοιχεία για τη φτώχεια πρέπει να είναι οι κόκκινες γραμμές σε μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές» και επιπλέον ότι «το ΔΝΤ και η τρόικα γνωρίζουν ότι ήταν εγκληματική η συνταγή για την Ελλάδα».

 

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στα όρια της φτώχειας, κάτω από την Βουλγαρία και την Ισπανία.

Ανέδειξε το σημαντικό ρόλο της Επιτροπής της Βουλής που παρόλο ότι δεν είναι ανεξάρτητη αρχή λειτουργεί επιστημονικά παράγοντας σοβαρό και ανεξάρτητο έργο. Δυστυχώς όμως συστηματικά περιθωριοποιούνται από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του τις έρευνές της α) για τη βιωσιμότητα του χρέους, β) της αδιέξοδης συνταγής του μνημονιακού προγράμματος, οι οποίες αξιοποιούνται μόνο η αντιπολίτευση.

Η Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτής της Ν.Δ. παραδέχτηκε ότι «ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά, άπειρα λεφτά από το κοινωνικό κράτος, χωρίς να επουλωθούν πληγές» και υποσχέθηκε ότι θα διορθωθούν όλα, με την κατάθεση του προϋπολογισμού.