Newsroom

Newsroom

Ν. Τζανάκης: Λάθος ο υπολογισμός των κρουσμάτων στα νησιά με βάση τον μόνιμο πληθυσμό

«Είμαστε στην απαρχή της κορύφωσης του κύματος»

5311433 1

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στη Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σε σχέση με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ο Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι είναι λάθος ο υπολογισμός των κρουσμάτων στα νησιά με βάση τον μόνιμο πληθυσμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να λογαριάζουμε αυτά τα κρούσματα που παρατηρούμε σε αυτά τα νησιά, ότι αναφέρονται στον πληθυσμό τον μόνιμο, ο οποίος είναι και σε υψηλό βαθμό εμβολιαστικά καλυμμένος. Παραδείγματος χάριν, την Μύκονο δεν πρέπει να την λογίζουμε σαν ένα νησί  με 10.000 περίπου κατοίκους που είναι ο μόνιμος πληθυσμός. Αυτή τη στιγμή η Μύκονος έχει 160.000 ίσως και 200.000 κόσμο επιπλέον. Επομένως το να δώσει 30 ή 40 κρούσματα αυτήν την εποχή, θα μπορούσα να το πω «φυσιολογικό». Τα ίδια ισχύουν και για την Πάρο, τα ίδια ισχύουν και για την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, για την Ίο κ.λπ.»

Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «το όριο συναγερμού έχει ξεπεραστεί σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας».

«Το όριο συναγερμού των πάνω από 200 κρούσματα σε 14 μέρες, ανά 100.000, έχει ξεπεραστεί σχεδόν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, με εξαίρεση τρεις – τέσσερις περιοχές που είναι πράσινες. Ακόμα και το Λασίθι που ήταν πράσινο σε όλα τα πανδημικά κύματα, έχει ξεπεράσει αυτό το όριο.

Τέλος, σημειώνει ότι βρισκόμαστε στην απαρχή της κορύφωσης του νέου κύματος, και ότι η περίοδος του δεκαπενταύγουστου θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Καθηγητή Πνευμονολογίας εδώ:

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…