Ν. Παρασκευόπουλος: Ζήτημα νομιμότητας η προανακριτική για τα εξοπλιστικά

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αντέκρουσε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού από πλευράς κυβέρνησης με αφορμή την Προανακριτική για των πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.

574f22b41dc524ba0b8b4ac7

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο FM” ο κ. Παρασκευόπολος επισήμανε ότι η διερεύνηση για τα εξοπλιστικά

είναι καθαρά θέμα νομιμότητας και δεν πραγματοποιείται σε χρόνο που ορίστηκε από την κυβέρνηση και άρα δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η Βουλή έπρεπε να προχωρήσει καθώς έφτασαν έξι δικογραφίες από τους εισαγγελείς. 

Σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα των Εξεταστικών, ο πρώην υπουργός υπενθύμισε τόσο την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου για την οποία ανέφερε ότι “ξεκίνησε από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής” όσο και τα δάνεια κομμάτων- ΜΜΕ για τα οποία δήλωσε ότι “έγιναν γνωστά πολλά πράγματα επίσης μέσω επιτροπών της Βουλής”.

Ωστόσο, ειδικά για τα εξοπλιστικά ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε πως η συγκεκριμένη επιτροπή έχει προανακριτικά χαρακτηριστικά και ποινικό προσδιορισμό.

Σε ερώτηση για την παραίτηση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει πίσω από την παραίτηση της κ. Ράικου (…) Γενικά όμως μπορώ να πω ότι πολλοί δικαστικοί έχουν βρεθεί σε ένα πεδίο πιέσεων, που ίσως και να αγγίζει και την απειλή».

«Η αποστολή τους είναι να ολοκληρώνουν το θεσμικό τους έργο δεν μπορεί η επιλογή να είναι η παραίτηση», πρόσθεσε, ενώ ειδικά για το θέμα της Εισαγγελέως Διαφθοράς εκτίμησε ότι μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό και να σχετίζεται με τη λήξη της θητείας της.

Viral: Ο απίστευτος παππάς του Tik Tok απαντά γιατί τραγουδάει και χορεύει…Αλίκη Βουγιουκλάκη (video)

Παππάς 3

Viral: Ο απίστευτος παππάς του Tik Tok απαντά γιατί τραγουδάει και χορεύει…Αλίκη Βουγιουκλάκη (video)

O πατέρας Παύλος εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να ανεβάζει αυτά τα βίντεο στο…