Newsroom

Newsroom

Ν. Παππάς: Είμαστε σε τροχιά σύγκλισης για το ΕΣΡ – Χαιρετίζω την απόφαση της ΝΔ να προτείνει πρόεδρο

O υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, χαιρέτισε τη στάστη της ΝΔ να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ και εκτίμησε ότι «είμαστε σε τροχιά σύγκλισης», ενώ η πρόταση του κόμματος του Κ. Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα συναίνεσης και στα υπόλοιπα κόμματα.

5818e30e1dc52454678b4c64

Μιλώντας στην εκπομπή Live news της τηλεόρασης του «Ε» υπογράμμισε ότι υπάρχει χρόνος η Ν.Δ. να μετακινηθεί από το «παρών» στο «ναι». Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό τόνισε ότι αν αυτός ακυρωθεί πρέπει να επιστραφούν χρήματα στους υπερθεματιστές.

«Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει και θα την εφαρμόσουμε», είπε και επισήμανε πως «κάναμε λάθη αλλά αισθανόμαστε δικαιωμένοι».

«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να μας αναγκάζει να το αλλάξουμε αυτό» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του «Εpsilon» και πρόσθεσε: «Η πολιτική άποψη ήταν σαφής, υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα, εξακολουθεί να ισχύει».

Οταν ρωτήθηκε αν το ΣτΕ λέει ότι τον αριθμό πρέπει να τον κρίνει το ΕΣΡ ο κ. Παππάς απάντησε: «Δεν το ξέρω, δεν έχω την απόφαση του ΣτΕ».

Προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δεχθεί το ΕΣΡ όταν συγκροτηθεί να έχει σύμφωνη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Στην ερώτηση αν έκανε λάθη, απάντησε πως «κάναμε λάθη, δεν διαγνώσαμε πολύ γρήγορα την πρόθεση της ΝΔ να σαμποτάρει σε όλες τις φάσεις την διαδικασία αδειοδότησης».

Ο υπ. Επικρατείας πάντως διαβεβαίωσε ότι «η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στις επιταγές του ΣτΕ. «Η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είτε μας αρέσουν είτε όχι» είπε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κατάργηση του νόμου, ο υπ. Επικρατείας υποστήριξε ότι εάν καταργηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία, δημιουργούνται αξιώσεις αυτομάτως από τους υπερθεματιστές και πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταθέσει. Σημείωσε ωστόσο ότι «το επιχείρημα της κατάργησης νόμου δεν ακούγεται όσο πριν».

Σχετικά με τη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη, το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι η κ. Γεροβασίλη δεν είναι βουλευτής Αρτας, είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, η κυρία Γεροβασίλη έκανε μια δήλωση, την δήλωση που έπρεπε να είναι», είπε.

Αναφορικά με την πρόθεσή του να αναστείλει τον νόμο-γέφυρα ο Ν. Παππάς είπε πως ως υπουργός θα παρανομήσει αν δεν προχωρήσει σε ρύθμιση του νομοθετικού κενού που αφήνει η απόφαση του ΣτΕ. Σχολίασε δε ως προς την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι είχε δύο αποτελέσματα.

Το πρώτο που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως «άδικο», είναι ότι πρέπει να μεταβιβαστούν πόροι από το Δημόσιο Ταμείο και προορίζοντας σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη σε λογαριασμους επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Το δεύτερο ότι δημιουργεί νομικό κενό καθώς, «το ίδιο το ΣτΕ το 2010 είχε αποφασίσει ότι αντίκειται στο σύνταγμα η συνέχιση λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια».

Τέλος, ως προς τον ανασχηματισμό δήλωσε: «Δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω». 

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…