Ν. Παππάς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παραγωγός μικροδορυφόρων

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος στην Ελλάδα καθώς και στην απόφαση μιας γερμανικής εταιρείας για την κατασκευή μονάδας μικροδορυφόρων στην Ελλάδα.

5ae0c6071dc524883b8b45a0 1

«Θα υπερασπιστούμε με σθένος την ιδέα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει παραγωγός διαστημικών αντικειμένων και υπηρεσιών καθώς δεν μπορεί να είναι ενοικιαστής και καταναλωτής εσαεί» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τέσσερα ελληνικά Πανεπιστήμια, με 50 ερευνητές, έχουν υποβάλλει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να πάρει έγκριση, για την κατασκευή μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας της ευρωπαϊκής υπηρεσίας διαστήματος στην Ελλάδα καθώς και στην απόφαση μιας γερμανικής εταιρείας για την κατασκευή μονάδας μικροδορυφόρων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και τις αιχμές που διατύπωσε, ο κ. Παππάς είπε ότι «ο κ. Κριμιζής είναι ένας επιστήμονας του οποίου το κύρος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, όμως βρισκόμαστε αυτή την στιγμή στην επόμενη μέρα. Ο ίδιος ο κύριος Κριμιζής τον οποίο τιμώ και σέβομαι είχε και κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Υπήρξαν κάποιες διαφωνίες που φάνηκε ότι είναι ανυπέρβλητες. Θα ήθελα να επαναλάβω όμως αυτό που λέει ο κ. Σταυρινίδης, ένας αξιόλογος επιστήμονας ο οποίος μπαίνει στο ΔΣ του ΕΛΔΟ, ότι ‘χρειάζεται ενότητα δυνάμεων για την επόμενη ημέρα για την διαστημική πολιτική της Ελλάδας’. Αυτή την στιγμή είμαστε στο στάδιο να συζητάμε ποια θα είναι η διαστημική πολιτική της Ελλάδας και ποιοι πρέπει να κληθούν για να την υπηρετήσουν» σημείωσε ο υπουργός.

Επίσης, ο Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στις δράσεις ανάπτυξης οπτικών ινών σε όλη την χώρα για γρήγορο internet, ενώ ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών έρχεται στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που αφορά – μετά την Θράκη – στην τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης και εθνικής εμβέλειας.

Για το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακής υπογραφής, είπε ότι θα εφαρμοστεί, σε όλο το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2018.

Πηγή: ΕΡΤ

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…