Newsroom

Newsroom

Ν. Νικολόπουλος: Κυβερνητική αφωνία για τη λίστα Λαγκάρντ

Επανέρχεται ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, στην υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” και με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή…

nikolopoulos

Επανέρχεται ο βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, στην υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ” και με νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του καταθέτει μία ακόμα σειρά ερωτημάτων προς τον Πρωθυπουργό ενώ σε ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά πως και με «περιστέρι» να έστελναν εκ νέου οι Γάλλοι τη λίστα θα είχε ήδη φτάσει.

Ο κ. Νικολόπουλος εξακολουθεί να θέτει ερωτηματικά ως προς την κυβερνητική “αφωνία” που υπάρχει γύρω από τη συγκεκριμένη ή και άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και ενδεχομένων φοροφυγάδων, αλλά και ζήτημα ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών.

“Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει στην κατοχή του τις λίστες των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και η μηδενική μέχρι σήμερα εξέλιξη, ενισχύουν τη δυσοσμία που αποπνέει η πολιτική ζωή της χώρας”, σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως ο καθένας πλέον μπορεί να κάνει πολλές υποθέσεις και να μιλήσει, είτε για εκβιάσεις πολιτικών αντιπάλων από τους πρώην κυβερνώντες, είτε για διαχρονική κάλυψη ανομιών, μεγάλων ονομάτων της δημόσιας και επιχειρηματικής ζωής.

«Δεν πρέπει να μάθουμε επισήμως τα ονόματα των δημοσίων προσώπων που εμπλέκονται στις λίστες, ώστε να δούμε τι ρόλο έπαιξαν τα πρόσωπα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια; Μήπως με βάση αυτές τις λίστες έγιναν ή γίνονται – όπως δημόσια καταγγέλλεται – πολιτικές ή επιχειρηματικές διευθετήσεις; Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο Πρωθυπουργός και η Βουλή;” τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως μετά από σαράντα μέρες, τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και ειδικά του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα έπρεπε να έχει απαιτήσει το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, άμεσα.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνει: “Πολύ έγκριτος νομικός με διαβεβαίωσε πως μπορούν να αποδοθούν στον Παπακωνσταντίνου και στον Βενιζέλο ως υπουργών Εθνικής Οικονομίας και στον Διώτη ως ανώτατο διοικητικό όργανο του ΣΔΟΕ και ποινικές ευθύνες.

Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει πως οι δικαιολογίες των πολιτικών ότι η λίστα ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και άρα δεν λαμβάνεται υπόψη (σύμφωνα με το άρθρο το άρθρο 171 § 2 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ως ισχύει στην ποινική διαδικασία, δεν στέκουν, είναι αστείες και εν γνώσει τους στρεψόδικες.