Ν. Ηλιόπουλος: «Στη χώρα της ατομικής ευθύνης ο μοναδικός που δεν φταίει για τίποτα είναι ο κ. Μητσοτάκης»

«Η Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει έναν πρωθυπουργό που δεν βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ζει μια ζωή μακριά από την πραγματικότητα». 

4477872

«Η Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έχει έναν πρωθυπουργό που δεν βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ζει μια ζωή μακριά από την πραγματικότητα», «στη χώρα της ατομικής ευθύνης ο μοναδικός που δεν φταίει για τίποτα είναι ο κ. Μητσοτάκης», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία».

Υποστηρίζει πως «ήταν απολύτως εφικτό να αποφύγουμε την τραγωδία που ζούμε» εάν η κυβέρνηση δεν επεδείκνυε «εγκληματική αδράνεια» και πως «επί ένα χρόνο η κυβέρνηση σχεδόν κάθε μήνα διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία», τακτική που, όπως προσθέτει, «οδηγεί την κυβέρνηση να μην παίρνει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας». Ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι «επί ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει: δώστε δωρεάν τεστ στους πολίτες, διενεργήστε ελέγχους στους χώρους εργασίας, επιτάξτε ιδιωτικές ΜΕΘ για να μην πεθαίνει ο κόσμος στους διαδρόμους των νοσοκομείων, αυξήστε τα δρομολόγια ΜΜΜ, βάλτε λιγότερα παιδιά στις τάξεις», όμως «δεν γίνεται τίποτα απ’ όλα αυτά».

Σχετικά με την κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις πορείες, λέει πως έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί «να αποφύγει τις ευθύνες της» και πως «η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί την ένταση και κινητοποιεί τους πολίτες». Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι επιστημονικές μελέτες από μια σειρά χωρών, δείχνουν ότι τα κρίσιμα είναι οι χώροι εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, συνολικότερα οι κλειστοί χώροι, όχι οι δημοκρατικές διαμαρτυρίες πολιτών που φοράνε τη μάσκα τους σε ανοιχτούς χώρους».

Σε σχέση με την οικονομία ο κ. Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υλοποιεί πολιτικές που είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης: «Καταργούν εργασιακά δικαιώματα, νομοθετούν την απλήρωτη εργασία και διαλύουν την επιθεώρηση εργασίας, αρνούνται δογματικά να στηρίξουν αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν έχει πει κουβέντα για το ιδιωτικό χρέος αφήνοντάς το να εκτινάσσεται ανεξέλεγκτα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…