Ν. Φιλαδέλφεια – Αδελφός 29χρονου Μιχάλη: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Ο αδελφός του 29χρονου μετέβη στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Σταύρο Γεωργόπουλο προκειμένου να δηλώσει παράσταση για τον χαμό του Μιχάλη

AEK 1 2

Στην Ευελπίδων βρέθηκε, το πρωί του Σαββάτου (12/08), ο Γιώργος Κατσουρής δηλαδή ο αδελφός του 29χρονου Μιχάλη, που έχασε τη ζωή του κατά την επιδρομή χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κατσουρής προσήλθε σήμερα ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας και δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομάτη. Μάλιστα, ο ίδιος – κατά την έξοδό του – δήλωσε: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου».

Ο ένας εκ των δικηγόρων που τον συνόδευαν και δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, κ. Μαυρομάτης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος πόνος και οργή στην οικογένεια.

Οι ίδιοι ζητούν να συλλέγει και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βίντεο οπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών, αλλά και από τους σταθμούς των διοδίων που διήλθαν οι Κροάτες χούλιγκαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική.

Ζητούν να συλλέγει το βίντεο οπτικό υλικό από τους σταθμούς Προαστιακός Κορίνθου, Δουκίσσης Πλακεντίας, Περισσός, Ειρήνη, Πευκάκια.

Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα, τα μηνύματα, οι φωτογραφίες, οι κλήσεις από τα κατασχεθέντα, από τα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν πάνω στους κατηγορούμενους.

Επίσης, να τεθούν στη διάθεση της ανάκρισης όλες οι αναφορές, οι συνεννοήσεις και οι συνομιλίες των ανδρών των ομάδων Δράση και των στελεχών της Αστυνομίας τις κρίσιμες ώρες που διαδραματίζονταν τα τραγικά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Να διερευνηθεί αν είχαν μισθωθεί καταλύματα διαμονής των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα και από ποιους. Και, βεβαίως, να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο σε σχέση με όλους τους κατηγορούμενους.

Το υπόμνημα

Ο αδελφός του 29χρονου αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή κατέθεσε υπόμνημα στις δικαστικές Αρχές και ζήτησε να συλλεγεί και να τεθεί στη διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική, να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ», να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.

Ακόμα, στο σχετικό υπόμνημα ζητάται να τεθούν στη διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., να διερευνηθεί αν είχανε μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους, να κληθούν μάρτυρες παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους, να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε άρχισε η μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά και να τεθεί στην διάθεση των Αρχών το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που – όπως ακούγεται – διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομία.

Επίσης, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή γίνεται λόγος «εγκληματική αμέλεια, αδράνεια, ανοχή και ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων ελληνικών αστυνομικών Αρχών – από την ώρα που εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων μέχρι τη συνάντηση που είχαν με τους εν Ελλάδι συνεργούς τους με κοινό σκοπό την δολοφονική επίθεση (οι προβοκάτορες την ονόμασαν ραντεβού) σε όσους βρίσκονταν το βράδυ της 8ης Αυγούστου 2023 έξωθεν του γηπέδου “Αγία Σοφιά” στη Νέα Φιλαδέλφια».

«Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών σε όσους αιτιωδώς συνετέλεσαν στην δημιουργία συνθηκών που οδήγησαν στην στυγερή δολοφονία του αδερφού μου» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κατσουρής.

Το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου

Βέβαια, στο προοίμιο του υπομνήματος που κατέθεσε ο Γιώργος Κατσουρής στις δικαστικές Αρχές υπάρχει και ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, καθώς επισυνάπτονται και στίχοι από το έργο «Σχήμα της απουσίας», το οποίο ανήκει στην ποιητική συλλογή «Υδρία: Ελεγεία για μια σύντομη άνοιξη».

«Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, τριγυρίζουν εκεί. Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά. Μένουν στο σπίτι και έχουν μια ξεχωριστή προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας δεν είναι πια απ’ τη στέρηση, μα από την αύξηση… Και αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους, είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι».

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…