Newsroom

Newsroom

Ν. Δένδιας: Λέμε και καμιά…προσωπική άποψη, για να περνάει η ώρα!

Στην γνωστή και ασφαλή λύση των περαιτέρω…διευκρινίσεων προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά…

2180233

Στην γνωστή και ασφαλή λύση των περαιτέρω…διευκρινίσεων προχώρησε σήμερα ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε για επερχόμενες και “σωτήριες” ρυθμίσεις στα “κόκκινα” αλλά και τα στεγαστικά δάνεια χιλιάδων Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.  Απέδωσε λοιπόν σε προσωπική άποψη και όχι σε προγραμματισμένη ρύθμιση τα όσα ανακοίνωσε για τα “κόκκινα” δάνεια.  

Από χτες τα συστημικά μέσα ανακύκλωσαν με ευκολία και διαφήμισαν σε μεγάλο βαθμό τις δηλώσεις του κ. Δένδια, παραπληροφορώντας πως χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο και αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους, θα σώσουν τα σπίτια τους και θα δουν άμεσα μια αρκετά ευνοϊκή λύση γύρω από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από αυτές τις δηλώσεις όμως τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο κ. Δένδιας βγήκαν ιδιαίτερα κερδισμένοι. Η Νέα Δημοκρατία, γιατί αφενός και κατάφερε να ελαφρύνει αρκετά το βαρύ κλίμα για την ίδια, ενόψει και της όποιας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και ενώ όλοι γνωρίζουν πως ουσιαστικά έχουμε μπει σε τροχιά πρόωρων εκλογών. Αφετέρου γιατί με τις εν λόγω προσωπικές απόψεις που διατύπωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα που θα ακουστεί το ηχηρότατο ΟΧΙ, η κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορεί να επικαλεστεί ότι προσπάθησε, διαπραγματεύτηκε σκληρά αλλά…οι τροικανοί στάθηκαν για πολλοστή φορά απέναντι της. 

Αντίστοιχα τώρα, ο κ. Δένδιας τα όσα δήλωσε για τα “κόκκινα” δάνεια, το έκανε λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης, οπότε εκτός του ότι πέταξε τη “καυτή πατάτα” στον αντικαταστάτη του Κώστα Σκρέκα, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας πλέον δεν επωμίζεται και κανένα πολιτικό κόστος, καθώς αύριο μπορεί επίσης να ισχυριστεί ότι το ανέλυσε, το έψαξε και πρότεινε την ιδανική λύση για τα “κόκκινα” δάνεια αλλά δεν πρόλαβε να την υλοποιήσει. Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατάφερε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την καυτή ατζέντα των ημερών, αλλά ταυτόχρονα και να φανεί “καλός” στους ψηφοφόρους της εκλογικής του Περιφέρειας.      

Ωστόσο, μετά τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις που προέκυψαν, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ και το άδειασμα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Δένδιας διέκοψε την προγραμματισμένη ενημέρωση που είχε με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων και σε συνέντευξη του στον Βήμα FM, δεν δίστασε να ισχυριστεί πως τα όσα είπε χτες για το ζήτημα των κόκκινων δανείων αφορούσαν καθαρά σε προσωπικές του απόψεις. Μάλιστα, ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού τόνισε πως “δεν συνηθίζεται ο κάθε υπουργός να ενημερώνει βουλευτές ή ομολόγους του στην κυβέρνηση προτού αρχίσει να διερευνά ένα θέμα, και ως εκ τούτου ουδέποτε ζήτησε προέγκριση από τον κυβερνητικό εταίρο πριν ασχοληθεί και με το πρόβλημα των επισφαλών δανείων”, σημείωσε ακολούθως πως τις σκέψεις και το ψάξιμο του για τα “κόκκινα” δάνεια δεν τις γνώριζαν ούτε στο Μαξίμου…