Ν. Βούτσης: Στις 18 Μαΐου η ψήφιση μέτρων και αντίμετρων στη Βουλή

Το πακέτο μέτρων – αντίμετρων θα συζητηθεί στις 16 και 17 Μαΐου στις επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

NewsRoom 08/05/2017 | 14:52

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής, σημείωσε ότι πριν από αυτό θα υπάρχει εικόνα για τα επόμενα βήματα στο ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος. 

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει διαρροή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι η Ν.Δ. θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα.

Όπως τόνισε «όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος», σημειώνοντας ότι «έτσι και αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ενημερώσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης απάντησε «όλα θα γίνουν».

«Περιμένετε διαρροές;» ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης.

«Όχι απλώς δεν περιμένουμε καμία διαρροή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα από τα οποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια», απάντησε ο κ. Βούτσης και προσέθεσε:

«Η Ν.Δ. θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ