Newsroom

Newsroom

Μυθεύματα και γελοιότητες χαρακτηρίζει η Επιτροπή Παιγνίων όσα της καταλογίζουν το "Κεφάλαιο" και το protagon.gr

Έντονη είναι η αντίδραση της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σε δημοσιεύματα του Τύπου που είτε κατηγορούν την ΕΕΕΠ ότι στερούν διαφημιστικά έσοδα από συγκεκριμένα Μέσα μέσω του ελέγχου της διαφημιστικής δαπάνης του κλάδου, είτε κατηγορούν την εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή για "εκφασισμό" επειδή υιοθέτησε την αρχή της αυτοεξαίρεσης των μελών της από αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Και στις δύο απαντήσεις η ΕΕΕΠ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα με παρόμοιο περιεχόμενο εναντίον της και του προέδρου της Αντώνη Στεριώτη (φωτό), προσωπικά.

steriotis

Έντονη είναι η αντίδραση της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) σε δημοσιεύματα του Τύπου που είτε κατηγορούν την ΕΕΕΠ ότι στερούν διαφημιστικά έσοδα από συγκεκριμένα Μέσα μέσω του ελέγχου της διαφημιστικής δαπάνης του κλάδου, είτε κατηγορούν την εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή για “εκφασισμό” επειδή υιοθέτησε την αρχή της αυτοεξαίρεσης των μελών της από αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Και στις δύο απαντήσεις η ΕΕΕΠ κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα με παρόμοιο περιεχόμενο εναντίον της και του προέδρου της Αντώνη Στεριώτη (φωτό), προσωπικά.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΕΠ εξέδωσε ανακοίνωσεις με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Κεφάλαιο” της 14ης Νοεμβρίου 2015 και αυτό του protagon.gr με τίτλο “Μία απόφαση-σκάνδαλο από την Επιτροπή Παιγνίων“.

Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του “Κεφαλαίου” για “κόψιμο” διαφημίσεων από την ΕΕΕΠ, η Ανεξάρτητη Αρχή τα χαρακτηρίζει “μυθεύματα που προκαλούν τη νοημοσύνη” και “ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας που κατασκεύασε η εφημερίδα «Κεφάλαιο»”.  “Είναι εμφανές ότι η εφημερίδα καταβάλει φιλότιμες, πλην όμως αποτυχημένες, προσπάθειες, προκειμένου να συνδέσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες στον χώρο των ΜΜΕ, με αποφάσεις της Ε.Ε.Ε.Π. για τα τυχερά παίγνια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το επίμαχο απόσπασμα από το δημοσίευμα του “Κεφαλαίου” είναι σύμφωνα με την ΕΕΕΠ το ακόλουθο: 

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Στεργιώτης διατείνεται, σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε.Ε.Π., ότι τη γραμμή για να κτυπήσει media μέσω ελέγχου, άρα και ουσιαστικά δυνατότητας απαγόρευσης εμπορικών προωθήσεων και διαφήμισης σε εταιρείες που ελέγχει η Επιτροπή, την έχει πάρει από τον ίδιο τον Νίκο Παπά! Για να πω την αλήθεια, δεν το πιστεύω.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΕΕΠ αναφέρει: 

“Κατά τα λοιπά, επαναλαμβάνονται οι χιλιοειπωμένοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Ε.Ε.Ε.Π. και προσωπικά ο Α. Στεργιώτης, έχουν μπλοκάρει επιχειρηματικά σχέδια της ΟΠΑΠ Α.Ε., και ειδικότερα την ανάπτυξη των VLTs («ηλεκτρονικά φρουτάκια»). Ισχυρισμοί, στους οποίους η Ε.Ε.Ε.Π., επανειλημμένως με δελτία τύπου της έχει δώσει σαφείς απαντήσεις, αλλά τόσο το «Κεφάλαιο», όσο και άλλα ΜΜΕ, δεν έχουν την «ευαισθησία» να βάλουν ούτε καν μια γραμμή από τις απόψεις της. Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, η διεύθυνση της εφημερίδας «Κεφάλαιο» οφείλει αυτή τη φορά να δημοσιεύσει την απάντηση της Επιτροπής. Πόσο μάλλον, αφού επανειλημμένως την έχει επικρίνει με δημοσιεύματα.

Όσον αφορά τις διαφημίσεις που δήθεν κόβει η Ε.Ε.Ε.Π., το δημοσίευμα κινείται εκτός πραγματικότητας. Άραγε, ο συντάκτης του γνωρίζει τα πραγματικά στοιχεία ή, απλώς, με τις αναληθείς αναφορές του, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, προκειμένου να δικαιολογήσει το ευφάνταστο «σενάριό» του για «Δον Κιχώτες» και «δεινούς μαχητές της δήθεν μάχης της κυβέρνησης κατά της υποτιθέμενης διαπλοκής»; Επισημαίνεται ότι η Ε.Ε.Ε.Π., βάσει των κειμένων διατάξεων, έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει την εμπορική επικοινωνία των παρόχων τυχερών παιγνίων και, δι’ αυτής, να διασφαλίζεται ότι τα διαφημιστικά μηνύματα δεν είναι προσβλητικά για το κοινό ή/και δεν  πλήττουν το κοινωνικό συμφέρον. Ακόμα κι αν κόπηκαν κάποιες διαφημίσεις, αυτό έγινε, επειδή αξιολογήθηκαν και δεν εγκρίθηκαν αιτιολογημένα από την αρμόδια Υπηρεσία της Ε.Ε.Ε.Π., λόγω μη συμμόρφωσής τους με διατάξεις του ισχύοντος κανονισμού εμπορικής επικοινωνίας”.

Απαντώντας δε στο δημοσίευμα του protagon.gr που κάνει λόγο για “εκφασισμό της δημόσιας διοίκησης”, η ΕΕΕΠ αναρωτιέται γιατί το υπογράφει “ειδικός συνεργάτης” όταν ο συγκεκριμένος ιστότοπος φημίζεται για τους επώνυμους αρθρογράφους του. Επί της ουσίας, παραδέχεται πως πήρε την απόφαση της αυτοεξαίρεσης των μελών του από αστική ευθύνη έναντι τρίτων αλλά αρνείται πως κάτι τέτοιο είναι “μια μοναδική απόφαση στα νομικά χρονικά της χώρας”, όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα. Αντιθέτως υποστηρίζει πως παρόμοια απόφαση έχουν λάβει κι άλλες Αρχές.

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…