Newsroom

Newsroom

Μυστήριο με πλοίο που μεταφέρει στρατιωτικά τανκς

Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας βρίσκεται το ALLIANCE NORFOLK μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο πλοίο. Ένα πέπλο μυστηρίου φαίνεται να…

Στα ναυπηγεία της Ελευσίνας βρίσκεται το ALLIANCE NORFOLK μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο πλοίο. Ένα πέπλο μυστηρίου φαίνεται να καλύπτει το περιεχόμενο που μεταφέρει το συγκεκριμένο πλοίο. Το http://planet-greece.blogspot.com αποκάλυψε με φωτογραφίες ότι το ALLIANCE NORFOLK μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα τύπου Hammer όσο και τανκς. Ταυτόχρονα έγινε έλεγχος από την Ελληνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ραδιενέργεια στο πλοίο.

Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον κ. Ταβουλάρη πρόεδρο των ναυπηγείων Ελευσίνας που θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα με το λιμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου. Όπως δήλωσε «όλα είναι νόμιμα, το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα έγγραφα τόσο από το λιμενικό όσο και από το τελωνείο και το φορτίο του είναι ασφαλισμένο». Ο ίδιος μας είπε ότι δεν γνωρίζει αν το φορτίο του πλοίου είναι στρατιωτικό, ούτε κάτι σχετικό με τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδύκτιο. «Από τη στιγμή που όλα είναι νόμιμα και υπάρχουν οι τυπικές άδειες από τις Ελληνικές Αρχές δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολείστε με το θέμα» μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε άγνοια για τον αν επισκέφτηκε το χώρο κλιμάκιο από το Δημόκριτο για να κάνει μετρήσεις.


Στην επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας κ. Χουσίαδα μας επιβεβαίωσε ότι ειδικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το πλοίο για να κάνει μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας. Ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για μια τυπική επίσκεψη μετά από κλήση κάποιου από τα ναυπηγεία που τους ενημέρωσε για ύπαρξη μηχανημάτων ανίχνευσης ραδιενέργειας. «Η υπηρεσία μας εκτελεί διάφορες μετρήσεις σε πολλούς χώρους όπως αεροδρόμια και χώρους απορριμάτων και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχουν ενδείξεις ραδιενέργειας. Κάναμε έλεγχο στο συγκεκριμένο πλοίο και δεν βρήκαμε κάτι» μας είπε ο κ. Χουσιάδας και συμπλήρωσε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την ύπαρξη στριατωτικού υλικού στο πλοίο.


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας μας ενημέρωσε ότι δεν έχει υπάρξει λόγος για να γίνει επιθεώρηση στο συγκεκριμένο πλοίο. «Ο έλεγχος θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές για να διαπιστωθεί η αξιοπλοεία του» μας είπε χαρακτηριστικά ο λιμενάρχης. Το ALLIANCE NORFOLK έκανε transit στο λιμάνι του Πειραιά για να πάρει εφόδια έλαβε όλες τις σχετικές άδειες και μετά τη πυρκαγιά μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο στα ναυπηγεία Ελευσίνας.


ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…