Newsroom

Newsroom

Το μυστικό που κρύβει μέσα του αυτό το γκράφιτι μεταφράζεται σε… bitcoin

«Εναπόκειται σε εσάς να βρείτε τον τοίχο και τη λύση στο αίνιγμα» έγραψε στον ιστότοπό του ο Μπουαγιάρ.

graf

Πριν λίγο καιρό, ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Πασκάλ Μπουαγιάρ (Pascal Boyart) ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία σε κάποιον δρόμο του Παρισιού, με ένα ψηφιακό έπαθλο κρυμμένο μέσα της. Αυτός που θα λύσει τον γρίφο κερδίζει 1.000 δολάρια σε Bitcoin.

Χορηγός του πρότζεκτ είναι ο επιχειρηματίας -έτσι περιγράφει τον εαυτό του- και υπέρμαχος του Bitcoin, Άλιστερ Μιλν. Η τοιχογραφία περιλαμβάνει έναν κώδικα QR, μέσω του οποίου οι θεατές μπορούν να κάνουν δωρεές στον καλλιτέχνη, και ο Μπουαγιάρ ενημέρωσε ότι έχει ήδη λάβει πάνω από 1.000 δολάρια σε δωρεές, μέσω προηγούμενης τοιχογραφίας που ολοκλήρωσε την περασμένη άνοιξη.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μπουαγιάρ θέλησε να «επιστρέψει» τα φιλοδωρήματα όσων στο παρελθόν στήριξαν την τέχνη του. Το συγκεκριμένο γκράφιτι, άλλωστε, αποτελεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης στο κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων».

Στον ιστότοπό του, ο Μπουαγιάρ έδωσε, μάλιστα και ένα όνομα στο έργο: «Η Ελευθερία που Καθοδηγεί τον Λαό», με την αναφορά στον πίνακα του 1830, του Ντελακρουά «Η Ελευθερία που Οδηγεί τον Λαό» να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

«Για να λύσετε τη σπαζοκεφαλιά, πρέπει να σταθείτε μπροστά στην τοιχογραφία» είχε γράψει στο twitter ο Μπουαγιάρ. Και στις 13 Ιανουαρίου, ο Αντουάν Γκιβέρ ανακοίνωσε στο Twitter ότι βρήκε τη λύση και κέρδισε το έπαθλο. Ο Μπουαγιάρ το επιβεβαίωσε και έπειτα έδωσε την πολύπλοκη λύση του αινίγματος στον ιστότοπό του.

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…