«Μυστικό δείπνο» Σαμαρά - Στουρνάρα για να πάρουν τη... ρεβάνς;

Φημολογείται ότι έφαγαν ψάρι, όμως ίσως να «ψήνουν» και κάτι άλλο...

NewsRoom 19/07/2019 | 11:29

Μπορεί να πέρασαν μόλις δύο εβδομάδες από τη στιγμή που η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές, αλλά τα εσωκομματικά μαχαίρια φαίνεται πως ήδη ακονίζονται.

Τριβές έχουν ήδη δημιουργηθεί με πολλαπλές αφορμές. Ενδεικτικά «επεισόδια» είναι το θέμα που προέκυψε στην ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με αφορμή τη φερόμενη στήριξη Μεϊμαράκη στον Δημήτρη Παπαδημούλη, το ζήτημα που προέκυψε με τη (μη) υπουργοποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη και τις «μπηχτές» της για τον πρωθυπουργό, αλλά και η διπλή γραμμή που φαίνεται τις τελευταίες ώρες να ξεδιπλώνεται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο, ένα ακόμα μέτωπο που φαίνεται να έχει ανοίξει είναι αυτό μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μην στείλει τον Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες με χαρτοφυλάκιο Ευρωπαίου Επιτρόπου, επιλέγοντας αντ' αυτού τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο... παραπολιτικό ενδιαφέρον έχει και η είδηση που μετέδωσε η εφημερίδα Δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία λίγο πριν την ανακοίνωση του Μαργαρίτη Σχοινά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αφού η απόφαση είχε «κλείσει», συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης υπό συνθήκες μυστικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «οι δύο άνδρες δένονται πλέον με πολυετή φιλία». Η συνάντησή τους φέρεται να έγινε στο δώμα της ΤτΕ με το... πολιτικό «μενού» να τα έχει όλα: «Ευρώπη, επιτροπείες, ρεβάνς».

Το αν «ψήνεται» κάτι μεταξύ των δύο πάντως παραμένει άγνωστο. Για να δούμε...