Newsroom

Newsroom

Μυστηριώδες στρατιωτικό διαστημόπλοιο προσγειώθηκε στη Φλόριντα και προκάλεσε ηχητική έκρηξη

Μυστήριο έχει προκαλέσει η προσγείωση ενός διαστημικού αεροσκάφους στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών δύο χρόνια μετά την εκτόξευσή του εκτελώντας μυστική αποστολή.

591064591dc52427478b45d6

Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από το Μάιο του 2015 έχει προσγειωθεί στη Φλόριντα.

Η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε στο twitter της ότι το διαστημόπλοιο X37B προσγειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Cape Canaveral μετά από 718 μέρες σε τροχιά.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επιστροφή διαστημικού σκάφους μήκους 29 ποδιών προκάλεσε μια ηχητική έκρηξη που συγκλόνισε την κεντρική Φλόριντα.

Είναι η πρώτη προσγείωση διαστημοπλοίου στη Φλόριντα. Προηγούμενες αποστολές του X37B προσγειώθηκαν στην Πολεμική Αεροπορική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το διαστημικό σκάφος X37B πραγματοποίησε ένα «πειραματικό πρόγραμμα δοκιμών για την επίδειξη τεχνολογιών για μια αξιόπιστη, επαναχρησιμοποιήσιμη, μη επανδρωμένη πλατφόρμα δοκιμών χώρου για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ»

Ωστόσο, όπως ήταν επόμενο, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιου είδους δορυφορικό όπλο ή μηχανισμό παρακολούθησης. 

Η ανακοίνωση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ


Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…