Μυρτώ της Πάρου: Ξέσπασε η μητέρα της για τα νοσοκομεία – «Ποιος νοιάζεται; Κανείς!»

«Ίσως πρέπει να γραφεί στα παγκόσμια ιατρικά νέα. Θα ρωτήσω πλέον ειδήμονες και θα επανέλθω ίσως και με ονόματα», αναφέρει η μητέρα της Μυρτώς

Μυρτώ

Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο εκτυλίχθηκε ένα αποτρόπαιο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό και το βιασμό της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, μίας ανήλικης – τότε – κοπέλας, από έναν Πακιστανό  μετανάστη, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι τραυματισμοί που υπέστη η κοπέλα, της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία.

Η Μυρτώ πριν λίγες μέρες εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό», με την μητέρας να κάνει το απόγευμα της Τετάρτης (31/01) μια οργισμένη ανάρτηση για την αντιμετώπιση αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη ρώτησε για τη λειτουργία της βαλβίδας εγκεφάλου, που φέρει η κόρη της, και η απάντηση που έλαβε από γιατρό, την εξόργισε και υποστήριξε:

«Μέχρι του σημείου να ελέγχουν δια της αφής ένα ηλεκτρονικό μικροσκοπικό μηχάνημα που ελέγχεται με άλλο μικρό ηλεκτρονικό μηχάνημα, δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν.

Ίσως πρέπει να γραφεί στα παγκόσμια ιατρικά νέα», ανέφερε αρχικά.

«Για κάτι πολύ απλό που έξω θα γινόταν σε μισή ημέρα, αλλά τα ιδιωτικά νοσοκομεία κοστίζουν για όποιον δεν μπορεί.

Όποτε μένουν τα δημόσια: Η αναμονή, η υπομονή, η στενοχώρια μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας μας. Και αν δεν αντέχει, ποιος νοιάζεται; Κανείς!», συμπλήρωσε η μητέρα της άτυχης Μυρτώς.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε η μητέρα της Μυρτώς

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε… Όχι από νοσταλγία, από ανάγκη και μόνο. Νοσοκομειο “Ευαγγελισμός” από 29 Ιανουαρίου 2024 μέχρι…; Μην ρωτήσετε, παρακαλώ πολύ, πώς και γιατί;

Για κάτι πολύ απλό που έξω θα γινόταν σε μισή ημέρα, αλλά τα ιδιωτικά νοσοκομεία κοστίζουν για όποιον δεν μπορεί.

Όποτε μένουν τα δημόσια: Η αναμονή, η υπομονή, η στενοχώρια μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας μας. Και αν δεν αντέχει, ποιος νοιάζεται;

Κανείς! Και από πάνω να ακούς “η βαλβίδα εγκεφάλου δουλεύει μια χαρά”. Πώς το ξέρετε: Ρωτάς ως αδαής, ως αφελής, ως ανόητος. Απάντηση: Την ψηλάφισα. Δηλαδή; Την πίεσα και το κατάλαβα.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες γιατροί χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης στο εξωτερικό λόγω των γνώσεών τους και της ευστροφίας τους (σοβαρολογώ, δεν ειρωνεύομαι). Αλλά μέχρι του σημείου να ελέγχουν δια της αφής ένα ηλεκτρονικό μικροσκοπικό μηχάνημα που ελέγχεται με άλλο μικρό ηλεκτρονικό μηχάνημα, δεν το περίμενα και δεν το φανταζόμουν.

Ίσως πρέπει να γραφεί στα παγκόσμια ιατρικά νέα. Θα ρωτήσω πλέον ειδήμονες και θα επανέλθω ίσως και με ονόματα. Μην πηγαίνουν χαμένες οι διάνοιες, που νομίζουν ότι ειναι θεοί. Να αξιοποιούνται και να αξιολογούνται αναλόγως.

Και μετά πρέπει να έχεις κουράγιο να συνεχίζεις γιατί αντέχεις. Μεχρι να σπάσεις και γαία πυρί μιχθήτω. Και να ηταν μονο σε εμένα…».

Μυρτώ Πάρος, Μυρτώ Παπαδομιχελάκη

Μυρτώ

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις: «Θερμή» υποδοχή έξω από το υπουργείο Υγείας – Γιουχαΐσματα και ένταση (video)

Αντώνης Κανάκης: Το σχόλιο του για τον γάμο των ομοφυλοφίλων – «Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τραβήξει τα πάνδεινα» (video)

«Πατρίς, θρησκεία και ένα τοστ στα τρία»: Το σατιρικό βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου (video)

Δούκας: Παντρεύεται… «Με θρησκευτικό γάμο γιατί έτσι θέλει το κορίτσι» – Θα πάντρευε ευχαρίστως δύο άντρες ή δύο γυναίκες (video)

Καιρός: Τι είναι ο «Ωμέγα Εμποδιστής» που φέρνει… άνοιξη – Δείτε τον χάρτη