Μυρσίνη Ζορμπά: Μεγάλο ατόπημα να χρησιμοποιεί η ΝΔ γνωμοδότηση του ΚΑΣ για μικροπολιτική  

«Είναι μεγάλο το ατόπημα της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποιεί τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την αυτονοήτως αναγκαία οριοθέτηση και κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά, προκειμένου να κάνει μικροπολιτική σχετικά με την επένδυση της Cosco και την οικονομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», τονίζει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ζορμπα

«Οι γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ είναι η εγγύηση και η ασφάλεια που χρειάζονται οι επενδυτές και η ΝΔ κάνει λάθος να τις αμφισβητεί με τόση επιπολαιότητα», σημειώνει.

Η κ. Ζορμπά, επικρίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «συστηματικά προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ζήτημα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και αναρωτιέται πως «από τη μια κόπτεται για την Ιστορία της χώρας και από την άλλη θέλει να τη σβήνει, πριμοδοτώντας μια επιθετική και αυθαίρετη οικοδομική και επενδυτική δραστηριότητα».

Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά έχει ως εξής:

«Είναι μεγάλο το ατόπημα της Νέας Δημοκρατίας που χρησιμοποιεί τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την αυτονοήτως αναγκαία οριοθέτηση και κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στον Πειραιά, προκειμένου να κάνει μικροπολιτική σχετικά με την επένδυση της Cosco και την οικονομική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Για να μην θυμηθούμε ότι ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει και στην περίπτωση του Ελληνικού, τον Σεπτέμβριο του 2017, από τον πρωθυπουργό, να «αποπέμψει τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και Πρόεδρο του ΚΑΣ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Το ΚΑΣ δεν είναι ούτε «αριστερό» ούτε «δεξιό». Απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες και είναι ένα σοβαρό και υπερκομματικό όργανο που στάθηκε στο ύψος του με τη γνωμοδότησή του, η οποία εγκρίνει υπό όρους το αρχικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και τη μελέτη διαχείρισης (επενδυτικό master plan) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Άλλωστε με τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη συζητήσαμε στο γραφείο μου αναλυτικά και έλαβε τις αναγκαίες εξηγήσεις. Οι γνωμοδοτήσεις του ΚΑΣ είναι η εγγύηση και η ασφάλεια που χρειάζονται οι επενδυτές και η ΝΔ κάνει λάθος να τις αμφισβητεί με τόση επιπολαιότητα.

Ο σεβασμός σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου πρέπει να είναι καθολικός. Ως σύγχρονοι Έλληνες και Ελληνίδες χρειάζεται να διατηρούμε σταθερά μια ταυτότητα που συνδυάζει τον σεβασμό στην αρχαία κληρονομιά και την ανταπόκριση στην αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε η λύση για να συγκατοικήσουν στους ίδιους χώρους το Μετρό και τα καινούργια αρχαία και βυζαντινά ευρήματα, είναι εύγλωττο και χαρακτηριστικό: και αρχαία και Μετρό.

Η ΝΔ συστηματικά προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το ζήτημα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς αλλά δεν καταλαβαίνω πώς από τη μια κόπτεται για την Ιστορία της χώρας και από την άλλη θέλει να τη σβήνει, πριμοδοτώντας μια επιθετική και αυθαίρετη οικοδομική και επενδυτική δραστηριότητα».

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…