Newsroom

Newsroom

Μυρίζουν τα παπούτσια σας; Δείτε πώς να εξαφανίσετε τη δυσοσμία

Άκρως ενοχλητικό και αρκετά συχνό φαινόμενο είναι η δυσοσμία των παπουτσιών, ιδίως το καλοκαίρι. Από τι προκαλείται όμως;

5774e27c1dc5248f5e8b4f31

Μια αιτία είναι η ανάπτυξη βακτηρίων λόγω της εφίδρωσης των ποδιών. Τα βακτήρια τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα πτητικά αέρια που παράγονται είναι αυτά που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά. Άλλες αιτίες είναι ο μη επαρκής αερισμός των παπουτσιών, οι συνθετικές κάλτσες ή οι μύκητες στα πόδια.

Πώς θα απομακρύνετε τα βακτήρια και την ενοχλητική μυρωδιά;

Χρησιμοποιήστε τη θαυματουργή μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το εσωτερικό των παπουτσιών με μαγειρική σόδα και αφήστε τα για μια ημέρα ώστε να απορροφήσει την κακοσμία. Πριν τα φορέσετε τινάξτε τη σόδα. Αποφύγετε τη όμως σε δερμάτινα παπούτσια γιατί ξηραίνει το δέρμα και το κάνει άκαμπτο.

Οινόπνευμα για να ξεφορτωθείτε τα βακτήρια. Μουλιάστε τα παπούτσια – όταν είναι στεγνά -σε οινόπνευμα καθαρισμού. Εφαρμόστε οινόπνευμα και στα πόδια σας αφού τα πλύνετε. Φροντίστε το οινόπνευμα να έχει εξατμιστεί πριν φορέσετε τα παπούτσια.

Ξύδι για εξουδετέρωση βακτηρίων. Εκτός από το οινόπνευμα και το ξύδι εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ξύδι σε 3 λίτρα νερό σε μια λεκάνη και βυθίστε τα παπούτσια. Αφήστε τα στεγνώσουν καλά πριν τα φορέσετε.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…