Μύλος στο ΥΠΕΘΑ: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διοικητή της Αεροπορίας, Γιώργου Κουμεντάκου

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διοικητή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκου, ύστερα από την μετάθεσή του σε δυμενέστερη θέση.

 Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είχε υποβάλλει προ ημερών την παραίτησή του, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Chinook στα μέτωπα της φωτιάς ανά τη χώρα.
Πριν από λίγο, ο ΥΕΘΑ έκανε μια δήλωση στην οποία προσπαθεί να μεταφέρει την κρίση των τελευταίων ημερών που δημιουργήθηκε με τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού… στους δημοσιογράφους:

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

»Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».