«Μύλος» με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: Θα γίνουν φέτος ή το… 2032;

Η ιαπωνική κυβέρνηση φέρεται να αναζητεί εύσχημο τρόπο να ανακοινώσει την ακύρωση της διοργάνωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα που διαψεύδεται επίσημα

AP 20084269632917

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που δεν δημοσιοποιεί προς το παρόν, έγραψε χθες η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού, που δεν κατονομάζει.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα φέρεται να επικεντρώνεται πλέον στην εξασφάλιση της διοργάνωσης των ΟΑ την επόμενη διαθέσιμη χρονιά, το 2032, κατά το δημοσίευμα.

Η Ιαπωνία έχει υποστεί λιγότερο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες. Όμως η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ώθησε την κυβέρνηση της χώρας να κλείσει τα σύνορα στους αλλοδαπούς που δεν έχουν άδεια μόνιμης παραμονής και να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλα μεγάλα ιαπωνικά αστικά κέντρα.

Το 80% των πολιτών στην Ιαπωνία τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι, υποδεικνύουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, καθώς ανησυχεί ότι η μαζική προσέλευση αθλητών, προπονητών και άλλων θα συμβάλλει ο νέος κορονοϊός να εξαπλωθεί περαιτέρω, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντιμέτωπη με τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση του κ. Σούγκα αναζητεί εύσχημο τρόπο να ανακοινώσει την ακύρωση της διοργάνωσης, που όμως θα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι Αγώνες να φιλοξενηθούν στο Τόκιο σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σύμφωνα με τους Τάιμς.

«Κανένας δεν θέλει να το πει πρώτος· αλλά η συναίνεση που έχει διαμορφωθεί είναι πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα», εξήγησε η πηγή των Τάιμς. «Προσωπικά, δεν νομίζω ότι (οι αγώνες) θα διεξαχθούν» στο καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, πρόσθεσε.

Διαψεύδει το δημοσίευμα η κυβέρνηση της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου αναληθές

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος εκφράστηκε ενώπιον του κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι οποίοι κανονικά θα διεξάγονταν το 2020, ανέφερε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί η διοργάνωση με ασφάλεια, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραμένουν προσηλωμένοι στη διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να είναι εφικτή.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ήταν ανάμεσα στις πρώτες που αντέδρασαν στο δημοσίευμα, με την πρώτη να τονίζει μέσω Twitter ότι οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο «θα γίνει από τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και την ιαπωνική κυβέρνηση» και ότι δεν έχει απολύτως «καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι οι αγώνες δεν θα γίνουν όπως είναι προγραμματισμένο», και με τη δεύτερη να τονίζει πως παραμένει «επικεντρωμένη» στην προετοιμασία της ομάδας των Αυστραλών αθλητών.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως οι αγώνες θα δώσουν «ελπίδα» και «θάρρος» στους πολίτες όλου του κόσμου. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ από την πλευρά του επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι οι αγώνες θα γίνουν φέτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kyodo, η οποία μεταδόθηκε από το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων χθες Πέμπτη.

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…