Μύλος ξανά στη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέο μπέρδεμα προέκυψε σήμερα στο εσωτερικό της ΝΔ με αφορμή το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών για τις οποίες το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωσνταντίνος Κυρανάκης, χαρακτήρισε «εύλογο το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν αμέσως μετά τη συνέντευξη «θετικό γεγονός» την «αλλαγή στάσης της ΝΔ αναφορικά με το εύλογο τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου. 

Λίγες ώρες αργότερα όμως το γραφείο Τύπου της ΝΔ, δηλαδή η Προϊσταμένη του κ. Κυρανάκη, Μαρία Σπυράκη, εξέδωσε μία ανακοίνωση σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και νόημα και φυσικά χωρίς να αναφέρει λέξη για την αναφορά του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου στο ραδιόφωνο του 24/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ:

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης.

Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».