Μύδροι Τζανακόπουλου κατά της κυβέρνησης για έκθεση Τσιόδρα : Είστε επικίνδυνοι, πρέπει να φύγετε

«Έχετε εισάγει τη χώρα στα προεόρτια λιτότητας που θα βαρύνει την κοινωνική πλειοψηφία. Είστε επικίνδυνοι, πρέπει να φύγετε» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλλεια της Βουλής όπου διεξάγεται η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2022.  

tzanakopoulos

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής, ο  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όσον αφορά τη μελέτη Τσίοδρα – Λύτρα ανέφερε ότι θα αποδειχτεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και έκανε λόγο για συμβάν τομής διότι πλέον η πολιτική σύγκρουση δε θα γίνεται στη βάση εκτιμήσεων, αλλά επί τη βάση επιστημονικά αδιαμφισβήτητων στοιχείων που προέρχονται από εσάς. «Διότι αυτούς τους δυο επιστήμονες τους αναγνωρίζετε ως κορυφαίους».

Τόνισε επίσης ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα βοηθάει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα. Και ο Κ. Μητσοτάκης αποδείχτηκε ψεύτης, διότι από βήματος της βουλής πριν λίγες μέρες είχε πει πως δεν έχει στα χέρια του καμία μελέτη που να αποδεικνύει πως η νοσηλεία και διασωλήνωση εντός ή εκτός ΜΕΘ έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. «Αποδείχτηκε πως ο κ. Μητσοτάκης είπε συνειδητά ψέματα για να ξεφύγει από το πολιτικό του αδιέξοδο».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στρατηγικά στη διαχείριση της πανδημίας. «Αν διασωληνώνεσαι εντός ή εκτός ΜΕΘ υπάρχει τεράστια διαφορά. Εκτός ΜΕΘ η διασωλήνωση σημαίνει 87% περισσότερες πιθανότητες κατάληξης σε σχέση με τη διασωλήνωση εντός ΜΕΘ. Είναι αυτονόητο αυτό».
Στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο που διεξάγονταν η συγκεκριμένη μελέτη, πως υπήρχαν τουλάχιστον 6500 θάνατοι εκτός ΜΕΘ χωρίς καν διασωλήνωση. «Πέθαναν στο σπίτι τους, στα επείγοντα, σε κοινή κλίνη χωρίς την περίθαλψη που αρμόζει σε ανεπτυγμένη χώρα και μόνοι τους. Αυτό είναι το σοκαριστικό στοιχείο» τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

«Αν μάλιστα αναγάγουμε τα στοιχεία αυτά στο σήμερα τότε προκύπτει πως έχουμε περίπου 13000 θανάτους εκτός ΜΕΘ. Ο κ. Κοντοζαμάνης φαίνεται πως ήξερε αυτό το στοιχείο» σημείωσε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημεόωσε ότι στη θνητότητα στις ΜΕΘ στην ΕΕ που είναι περίπου 20-25% και στην Ελλάδα περίπου 65%. «Είναι στρατηγική αποτυχία αυτό» τόνισε. Η θνητότητα μάλιστα στις ΜΕΘ της περιφέρειας είναι περίπου στο 90% και σε κάποιες περιοχές 100%. «Έχουμε χαμηλότερο ποσοστό στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που δεν πλησιάζει καν τον ευρωπαϊκό Μ.Ο.»

Αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας τον ρώτησε αν έχει έκθεση για το 4ο κύμα; «Για το τι συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία; Έχετε κάνει κάποια στροφή στην πολιτική σας για να μην επαναληφθούν οι τραγωδίες του 3ο και 4ου κύματος; Δυστυχώς δεν έχετε». Μάλιστα ανέφερε επειδή η κυβέρνηση έκανε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, ο Κ. Μητσοτάκης «είχε πει από το βήμα αυτό πως «εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς μετρούσατε φέρετρα». Αν είχα το πολιτικό του ήθος θα τον ρωτούσα: ο κ. Μητσοτάκης τι μετράει τώρα με 20 χιλιάδες νεκρούς;»

«Δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτική ανεπάρκεια έχουμε να κάνουμε με στρατηγική επιλογή απαξίωσης του ΕΣΥ. Γι’ αυτό και μειώνεται κατά 820 εκατομμύρια τις δαπάνες του εν μέσω 4ου κύματος και περιμένουμε το 5ο. Γι’ αυτό ο ΠΘ βγαίνει και λέει πως χρειάζονται συγχωνεύσεις νοσοκομείων με τέτοιες περιφερειακές ανισότητες στο ΕΣΥ. Δε μιλάει για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και αύξηση των μισθών τους»

Μίλησε για θράσος του Κ. Μητσοτάκη καθώς λέει πως νίκησε τον κορωνοϊό, «μόνος αυτός σε όλο τον κόσμο! Μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τους συγγενείς τους».

Σχετικά με την οικονομία, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για τις μεγάλες επιτυχίες τονίζοντας ότι «μιλάτε για την ανάπτυξη του 2021 αλλά δε μας λέτε να δούμε σωρευτικά το 2020 και το 2021 για να καταλάβουμε που βρίσκεται η χώρα; Έβδομη από το τέλος της ΕΕ.  Θέλετε να δούμε τον πληθωρισμό; 4,8% είναι και δεν επιμερίζεται το ίδιο στα εισοδήματα των μισθωτών και με τον ίδιο τρόπο στους επιχειρηματίες. Όταν τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτιναχθεί κατά 30% το ίδιοι κοστίζει σε όλους; Ο Σκλαβενίτης σας λέει, έχετε καταλάβει τι έρχεται;»

 Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Δημ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αύξηση του σε διπλάσιο ποσοστό από το ποσοστό ανάπτυξης. «Αν, λοιπόν, κ. Σταϊκούρα δεν αυξήσετε 12% το μισθό τον Ιανουάριο τότε είστε και εσείς ψεύτης, όπως ο κ. Μητσοτάκης».

«Προσαρμογή 6% το 2022: από 7,3% το πρωτογενές έλλειμα θα το πάτε στο 1,2%. Ποιος σας το ζήτησε, γιατί το κάνετε; Δεν υπάρχει Σύμφωνο Σταθερότητας. Προχωράτε σε τέτοια δημοσιονομική προσαρμογή γιατί το Μητσοτάκης effect που διαφημίζετε για τα χαμηλά επιτόκια που παίρνετε εξαιτίας της ομπρέλας της ΕΕ και της ρύθμισης του χρέους που πετύχαμε εμείς δεν ισχύει.

«Έχετε εισάγει τη χώρα στα προεόρτια λιτότητας που θα βαρύνει την κοινωνική πλειοψηφία. Είστε επικίνδυνοι, πρέπει να φύγετε» κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
 ‘
 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…