Newsroom

Newsroom

Μπροστά στην κατάρρευση τα νοσοκομεία αν επιμείνει η κυβέρνηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Επειδή βρισκόμαστε λίγο πριν το πικ της πανδημίας και ένα άτομο να λείψει από τα νοσοκομεία αυτό φαίνεται»

nosokomeio1 2

Αναβρασμός επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας με τη λήξη της διορίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν δεν γνωρίζουν πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών σε πολλά νοσοκομεία μετά την αναστολή εργασίας των υγειονομικών που συνεχίζουν να επιλέγουν να μην εμβολιαστούν, με δεδομένο ότι έτσι κι αλλιως το προσωπικό των νοσοκομείων είχε και έχει σοβαρές ελλείψεις.

Μιλώντας στο documentonews.gr νοσοκομειακοί γιατροί μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας εκφράζουν την ανησυχία τους για την κάλυψη των αναγκών της επόμενης μέρας με δεδομένο οτι αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς που έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Εν τω μεταξύ επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Ανδρέας Ξανθός, ζητώντας την άμεση αναστολή της εφαρμογής του ν. 4820/2021 προβλέποντας πως θα καταρρεύσει το ΕΣΥ αν τεθούν σε αργία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Για πλήρη αποδιοργάνωση του συστήματος υγείας σε περίπτωση που επιμείνει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας κάνει λόγο στο documentonews.gr και o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι τα όσα λέει στο creta24 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζέλειου, Μανώλης Μενεγάκης. «Yπάρχει ένας αναβρασμός στο νοσοκομείο. Κάποιοι συνάδελφοι περιμένουν από την Τετάρτη 1η του μήνα να σταματήσουν την εργασία τους», ανέφερε ο κ. Μενεγάκης και συμπλήρωσε πως εκτός νοσοκομείου θα βρεθούν περίπου 75 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ανεμβολίαστο παραμένει το 2,3 % του προσωπικού στην ιατρική υπηρεσία, το 6,2% του προσωπικού στην νοσηλευτική υπηρεσία και το 6,8% των εργαζομένων στην διοικητική υπηρεσία. Επίσης το 14% του λοιπού προσωπικού (καθαριότητα, ασφάλεια κλπ.) δεν έχει εμβολιαστεί. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, ωστόσο επειδή βρισκόμαστε λίγο πριν το πικ της πανδημίας και ένα άτομο να λείψει από τα νοσοκομεία αυτό φαίνεται. Θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης είτε με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» δήλωσε ο κ. Μενεγάκης ενώ συμπλήρωσε πως είναι αδύνατο να αντικατασταθούν οι έμπειροι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο, αφού όσοι νέοι έρθουν στο νοσοκομείο θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν για ένα διάστημα.

H ίδια κατάσταση και στα Χανιά

«Για τις συμπτύξεις που θα γίνουν, τη δυσλειτουργία και την επιδείνωση στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων θα πρέπει επίσης να αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Δεν έχουμε μόνο αυτούς που νοσούν με κορονοϊό, έχουμε και άλλους ασθενείς με σοβαρές παθήσεις. Μια νοσηλεύτρια με 40 αρρώστους τι θα πρωτοκάνει;» αναφέρει στο Zarpa Radio 89,6 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Βαρδής Γεωργιακάκης.

Ο ίδιος αναφέρει «σύσσωμο το σωματείο μας πήγε πρώτο να εμβολιαστεί. Πήγαμε και δώσαμε το παράδειγμα στους συναδέλφους μας για να χτιστεί ανοσία. Ταυτόχρονα όμως είμαστε και οι πρώτοι που λέμε όχι στην αναστολή και όχι στην υποχρεωτικότητα. Γιατί δεν γίνεται να έχουμε ανθρώπους, συναδέλφους που έχουν δώσει τα πάντα επί ενάμιση χρόνο με την πανδημία να τους στέλνουμε σπίτι τους. Είναι δυνατόν να τους πούμε τώρα στον πόλεμο, ότι θα στείλουμε τον στρατιώτη σπίτι; Εμείς μέχρι και πριν λίγες μέρες φωνάζαμε να φέρουν περισσότερο κόσμο γιατί δεν βγαίνει. Όλοι χρειάζονται, κανείς δεν περισσεύει.»

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό