Το μπρος-πίσω της κυβέρνησης στις ανακοινώσεις για λιανεμπόριο

Η κυβέρνηση συνεχίζει  να διαχειρίζεται την πανδημία με παλινωδίες με αποκορύφωμα  τις αντιφάσεις στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

NewsRoom 03/04/2021 | 11:19

Ο λόγος για την ανατροπή της τελευταίας στιγμής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στη  Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Για την απόφαση αυτή από μέρους της κυβέρνησης, προσπάθησε να δικαιολογήσει ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ,  έπαιξε ρόλο η αυξητική τάση και κάποια τοπικά χαρακτηριστικά στα κρούσματα. Στις υπόλοιπες περιοχές (όπως η Αθήνα) αντιθέτως, παρατηρήθηκε σταθεροποιητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο, όπως εξήγησε ο υπουργός, και γι’ αυτό πάρθηκαν οι εν λόγω αποφάσεις. 

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον εμπορικό χώρο και δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.», ανέφερε σχετικά με την πιθανότητα να ξανακλείσουν τα καταστήματα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Επίσης, επεσήμανε πως προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε τα πρώτα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, από τη μεριά του, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μαγαζιά πριν ανοίξουν ιδιοκτήτες και υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ για να είναι σίγουροι. «Σε όλες τις δραστηριότητες από δω και πέρα, αν θέλουμε να τις κρατήσουμε ανοικτές, θα πρέπει ισχύει το ίδιο».

Το οξύμωρο στην απόφαση είναι, ότι στις τρεις περιοχές όπου το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.