Μπουτάρης: Μόνος του λιποθύμησε ο καστανάς - Πρέπει να πιάσει δουλειά στο θέατρο

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

cover
NewsRoom 16/12/2015 | 21:35

Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

«Ξέρουμε όλοι ότι η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. Σημειωσε πως το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με τον καστανά στην πλατεία Αριστοτέλους και τις αντιδράσεις κατά των αστυνομικών που διεξήγαγαν τον έλεγχο στον πλανόδιο πωλητή. Σύμφωνα με το Thestival.gr, ο κ. Μπουτάρης έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο θέμα, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος πωλητής, τον οποίο χαρακτήρισε «θεατρίνο», είναι καθ' έξιν παράνομος. «Αυτόν τον άνθρωπο τον γνωρίζετε. Έχει έρθει πολλές φορές στις συνεδριάσεις, έχει λιποθυμήσει, έχει πει διάφορα. Είναι καθ' έξιν παράνομος, είναι όπως οι ναρκομανείς. Έχει μια άδεια για να πουλάει τα κάστανά του κι αυτός αλλάζει συνεχώς σημεία, γίνεται δηλαδή πλανόδιος πωλητής και γι' αυτό χρειάζεται διαφορετική άδεια, που δίδεται από την Περιφέρεια» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Για το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι το συγκεκριμένο απόγευμα, η αστυνομία διενεργούσε ελέγχους σε όλους τους μικροπωλητές που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους, μεταξύ των οποίων και στον συγκεκριμένο καστανά. «Αυτός δεν έδωσε την άδειά του. Λιποθύμησε δήθεν από την ταραχή του. Αυτός πρέπει να πιάσει δουλειά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Δεν τον χτύπησε κανείς. Η αστυνομία δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συνέβη. Έκανε τη δουλειά της και μάλιστα συνέλαβε πέντε μικροπωλητές που δεν είχαν άδεια», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.