Μπουτάρης για φασιστικές επιθέσεις: Φοβάμαι μην επεκταθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη

«Δεν γίνεται να τους πιάνουν και να μη μπορούν να τους κρατήσουν. Ας τους στείλουν σε αγροτικές φυλακές να σκάβουν όλη μέρα. Να δεις τι ωραία θα περάσουν» - Σε ερώτηση σχετικά με το αν φοβάται μην αποτελέσει εκ νέου στόχο των ακροδεξιών είπε, «στοχοποιημένος ήμουν σε όλη τη διάρκεια της δημαρχίας μου. Οπότε δεν με ανησυχεί». Ένας εκ των κατηγορουμένων, που φέρεται να συμμετείχε και στη δική του επίθεση μάλιστα θα δικαστεί την προσεχή Πέμπτη.

Την ανησυχία του για τα επεισόδια που ταλανίζουν τις τελευταίες ημέρες τη δυτική Θεσσαλονίκη, εκφράζει ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για έξαρση της ακροδεξιάς και τονίζοντας πως θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Μιλώντας στο ThessToday.gr και φέρνοντας το παράδειγμα της Γερμανίας, δήλωσε πως η έξαρση της ακροδεξιάς είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. «Οι ναζιστικές οργανώσεις, αυτοί οι «εθνικοπαράφρονες» σε όλη την Ευρώπη έχουν έξαρση».

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί οι δυτικές συνοικίες, στις οποίες κάποτε ισχυρή δύναμη ήταν το ΚΚΕ, τώρα δείχνουν να τείνουν προς την ακροδεξιά, ο κ. Μπουτάρης απάντησε ως εξής: «Η Χρυσή Αυγή «συγκινεί» περισσότερο τον κόσμο. Το ΚΚΕ δεν είναι επιθετική οργάνωση. Ποτέ δεν έκαναν φασαρίες».

Μάλιστα, καταδικάζοντας τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ, τα οποία θεωρεί πως σημειώθηκαν καθώς κλείνουμε έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία καθώς και η στάση της ΕΛΑΣ. Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι ενδέχεται να επεκταθούν και πέραν της δυτικής Θεσσαλονίκης τέτοια φαινόμενα. «Η αστυνομία πρέπει να είναι πιο αυστηρή και να απαγορεύει σε τέτοια άτομα να μπαίνουν μέσα στα σχολεία. Η αστυνομία πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα αυτοί. Πρέπει να αλλάξει λιγάκι και η νομοθεσία. Δεν γίνεται να τους πιάνουν και να μη μπορούν να τους κρατήσουν. Ας τους βάλουν να δουλέψουν σε καταναγκαστικά έργα. Ας τους στείλουν σε αγροτικές φυλακές να σκάβουν όλη μέρα. Να δεις τι ωραία θα περάσουν».

Σήμερα μάλιστα ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ για την επίθεση στην Ηλιούπολη τρία άτομα, το ένα εκ των οποίων είχε εμπλακεί και στην επίθεση προς τον κ. Μπουτάρη, τον Μάιο του 2018. Σε ερώτηση σχετικά με το αν φοβάται μην αποτελέσει εκ νέου στόχο των ακροδεξιών, ο πρώην δήμαρχος δήλωσε πως δεν τον ανησυχεί. «Στοχοποιημένος ήμουν σε όλη τη διάρκεια της δημαρχίας μου. Οπότε δεν με ανησυχεί». Ένας εκ των κατηγορουμένων, που φέρεται να συμμετείχε και στη δική του επίθεση μάλιστα θα δικαστεί την προσεχή Πέμπτη.

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από αγώνες γυμναστικής στην Ιρλανδία

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Επελαύνει η κακοκαιρία Elias στη χώρα πριν καλά καλά στεγνώσουν τα απόνερα της κακοκαιρίας daniel.