Μπουτάρης: Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" θα μπορούσε να μετονομαστεί σε "Νίκος Γκάλης"

Για το θέμα που έθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για την ονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουταρης.

5a82a42d1dc52420628b4689

«Δεν έθεσα ζήτημα αλλαγής του ονόματος στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, αλλά αναρωτήθηκα τι πρέπει να γίνει» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα «έχει χάσει εδώ και καιρό» στο ονοματολογικό.

«Δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε πρόβλημα εμείς με το αεροδρόμιο διότι οι ξένοι τα Σκόπια τα ξέρουν ως ‘Μακεδονία’, κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο και μπερδεύονται» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι αν τελικά ετίθετο θέμα μετονομασίας το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης». «Είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη», τόνισε.

Όπως είπε, το όνομα ‘Μακεδονία’ «έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή να οξύνουμε μία κατάσταση».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης είπε «όχι, το δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος».

«Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία;» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

«Το περίφημο όνομα έχει διχάσει τον κόσμο μας έχει διαλύσει» σημείωσε μάλιστα.

«Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε ακόμα για τους Σκοπιανούς.

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»