Μπουτάρης κατά ιερέων: Υπάρχουν σχιζοφρενείς παπάδες και άλλοι πιο μαλακοί

Με αφορμή τα όσα λέχθηκαν και γράφτηκαν για το 5ο Thessaloniki Pride, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξαπέλυσε επίθεση προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

NewsRoom 22/06/2016 | 16:55

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε χαρακτηριστικά πως «Ο Αμβρόσιος και ο Σεραφείμ είναι "ιερά εξέταση". Αν εξαιρέσεις παπάδες, οι οποίοι είναι σχιζοφρενείς, οι υπόλοιποι είναι πιο μαλακοί. Υπάρχει ακόμη έντονη αντίδραση του κόσμου σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα. Η σεξουαλική διάθεση του καθενός δεν έχει να κάνει με την αναπαραγωγή. Είναι αδύνατο να μου επιβάλεις να φάω μελιτζάνες τηγανιτές, όταν μου φέρνουν αλλεργία. Μου είναι αδύνατο να διανοηθώ πώς μπορείς να κατηγοριοποιήσεις σε καλό και κακό τη σεξουαλική διάθεση».

Αναφορικά με τους πρόσφυγες είπε ότι σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς που υπάρχουν στην περιοχή μας, υπάρχουν και κάποιοι που είναι ομοφυλόφιλοι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε θέματα bullying σε παιδιά, τα οποία δεν ανήκουν σε ομάδες και τόνισε πως αυτό προέρχεται από το σπίτι.

«Να μην λέμε μόνο για τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο ή για τις μανάδες που δεν έχουν γάλα. Αυτές οι ομάδες έχουν διωχθεί».

Τέλος, επισήμανε πως πρέπει να μπει εντατικά στα σχολεία και όχι μόνο πιλοτικά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενώ κάλεσε τους διοργανωτές του 5ου Thessaloniki Pride να βγάλουν ένα σχετικό ψήφισμα, να το καταθέσουν στο δήμο και στη συνέχεια ο δήμος θα προσπαθήσει να το περάσει.