Μπουτάρης: Η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν εξίσου εμπρηστική με του Φραγκούλη Φράγκου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε εμπρηστική την χθεσινή ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, παρομοιάζοντάς την με αυτή του Φράγκου Φραγκούλη

NewsRoom 05/02/2018 | 13:17

«Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα σαν κράτος. Το κράτος των Σκοπίων είναι απαραίτητο για την ειρήνη και τη σοβαρότητα στα Βαλκάνια και εμείς σαν σοβαρό κράτος πρέπει να ηγηθούμε της προσπάθειας που γίνεται», δήλωσε για το ζήτημα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον ΣΚΑΙ.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Με ενοχλεί και μένα πάρα πολύ. Δεν μπορώ να την πω Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα μπορούσα όμως να την Νέα Μακεδονία».

Σε ερώτηση για το αν τον τόνο στα δύο συλλαλητήρια έδωσαν ακραίοι εθνικιστές, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως «όσοι πήγαν δεν ήταν ακραίοι εθνικιστές» αλλά διευκρίνησε «το ότι υπήρχαν ομάδες δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά δεν τον έδωσαν τον τόνο οι ακραίοι».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε την άποψη του ότι πολύς κόσμος δεν είναι καλά πληροφορημένος για την υπόθεση, σημειώνοντας πως «η ιστορία δεν παραποιείται, ούτε κλέβεται και πως δεν κινδυνεύουμε από τα Σκόπια».

Σχετικά με τη θέση της Εκκλησίας, είπε πως «μπορεί να μιλάει αλλά δεν μπορεί να καθοδηγεί», ενώ για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη σημείωσε πως «ήταν εμπρηστική όπως και του Φραγκούλη Φράγκου».

«Από αυτά τα λίγα που άκουσα είναι εμπρηστικός λόγος. Δεν διαφέρει πολύ από την ομιλία του κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν και οι δύο λόγοι εμπρηστικοί», τόνισε.

«Ο Μίκης», είπε χαρακτηριστικά, «είναι ένας μύθος αλλά αυτό που έκανε χθες ήταν ένα λάθος».