Μπουρουντί: Ομολόγησε ο 33χρονος που βίασε και αποκεφάλισε τρεις ηλικιωμένες μοναχές

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Μπουρούντι ένας 33χρονος με την κατηγορία ότι βίασε και αποκεφάλισε τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες μοναχές.…

nuns

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Μπουρούντι ένας 33χρονος με την κατηγορία ότι βίασε και αποκεφάλισε τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες μοναχές.

Οι μοναχές, ηλικίας 75, 79 και 82 ετών, δολοφονήθηκαν μέσα στο μοναστήρι όπου ζούσαν, στη Μπουζουμπούρα, σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο ύποπτος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του, σε μικρή απόσταση από τη μονή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χερμενεγκίλντε Χαριμένσι ο 33χρονος Κρίστιαν Κλοντ Μπουτόγι ομολόγησε τις πράξεις του λέγοντας ότι ήθελε να εκδικηθεί τις μοναχές γιατί «είχαν καταλάβει παράνομα τη γη του».

«Τις βίασα και τις σκότωσα γιατί ήταν ξένες και ζούσαν στη γη μου» φέρεται να είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς.

Ο Μπουτόγι είπε ότι επιτέθηκε αρχικά στην 75χρονη και την 82χρονη και αφού τις σκότωσε άφησε το ματωμένο πουκάμισό του σε ένα δωμάτιο του μοναστηριού και έφυγε σκαρφαλώνοντας τον τοίχο της αυλής. Οι αστυνομικοί βρήκαν στις τσέπες του το κλειδί της πίσω πόρτας του κτιρίου, που πιστεύεται ότι το χρησιμοποίησε όταν επέστρεψε, λίγες ώρες αργότερα, για να σκοτώσει και την τρίτη γυναίκα.

Ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο που περιείχε μηνύματα στα ιταλικά και ανήκε σε μία από τις μοναχές. Το τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή ενός πωλητή στην Μπουζουμπούρα ο οποίος είπε ότι το αγόρασε από τον Μπουτόγι.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…